3 redenen waarom je dit weekend nog je huis moet verven!

‘Nothing lasts forever’, zeggen ze. En hetzelfde geldt voor de verf op je muren. Het inhuren van professionele schilders of zelf aan de slag gaan met wat kwasten en rollers staat dit najaar misschien niet hoog op je prioriteitenlijst, maar dat zou het wel moeten zijn! Binnenmuren hoeven niet zo vaak opnieuw te worden geverfd als de buitenkant van een huis, maar zelfs de beste binnenverf kan dof of vervaagd worden of na verloop van tijd duidelijke tekenen van slijtage beginnen te vertonen. In dit artikel geven we je een aantal redenen waarom je – het liefst nog dit weekend – je huis moet schilderen!

Hoe vaak moet je je muren opnieuw schilderen?

Er zijn veel factoren die van invloed kunnen zijn op hoe lang de verf op je binnenmuren meegaat. Sommige kamers moeten vaker opnieuw worden geverfd op basis van de hoeveelheid dagelijkse slijtage, terwijl andere aanzienlijk langer meegaan. Gemiddeld raden professionele schilders aan om je interieur elke drie tot zeven jaar opnieuw te schilderen, afhankelijk van de ruimte. Kijk je naar de tuin, dan zijn hier weer compleet andere regels voor. Zet je je schuttingen bijvoorbeeld in de beits met Jotun Demidekk Ultimate Helmatt, dan zijn ze tot wel 10 tot 12 jaar beschermd.

Waarom zou je je woning opnieuw schilderen?

Het is algemeen bekend dat verf een van de gemakkelijkste en snelste manieren is om het uiterlijk van een kamer bij te werken of op te frissen. Verf is een effectief hulpmiddel, ongeacht of je de huidige inrichting wilt transformeren of gewoon het gevoel van de kamer wilt opfrissen. dEen verse verflaag kan een aanzienlijke impact hebben en onmiddellijke resultaten opleveren. Hier zijn 3 redenen waarom het opnieuw schilderen van je slaapkamer, woonkamer of zelfs badkamer helemaal zo’n gek idee niet is:

Ga slijtage tegen

Na verloop van tijd zal de staat van de verf op je muren tekenen van slijtage vertonen. Er kunnen deuken of krassen zijn door het verplaatsen van meubels, gaten in de muren door het ophangen van foto’s, afgebroken verf in hoeken, of misschien is de bovenste verflaag beginnen af ​​te slijten, waardoor de verfkleur eronder zichtbaar wordt. De conditie van de verf kan ook worden aangetast in ruimtes die veel gebruikt worden of waar veel gebeurt, zoals de keuken of badkamer. Wat de oorzaak ook is, een nieuwe verflaag zal onvolkomenheden verdoezelen en je muren er als nieuw uit laten zien. En bedek je die verflaag vervolgens ook nog eens met een finish zoals de populaire Trae Lyx Naturel Finish, dan zit het met de bescherming helemaal goed.

Verander het uiterlijk van je woning

Of je persoonlijke voorkeuren voor inrichting nu zijn veranderd of je het ontwerp van je huis wilt bijwerken naar een modernere stijl (of je nieuwe partner tóch een ander kleurtje wilt), het schilderen van de muren in een andere kleur kan een groot verschil maken. Misschien heb je een huis gekocht met donkere, gedurfde kleuren en geef je de voorkeur aan lichte neutrale tinten. Of misschien heb je besloten om een ​​vleugje kleur toe te voegen met een accentmuur. Hoe dan ook, verf biedt je de mogelijkheid om het uiterlijk van elke kamer in huis te transformeren of bij te werken.

Verkoop je huis sneller

Onderzoek heeft aangetoond dat het schilderen van uw huis de vastgoedwaarde van het huis kan verhogen. Zelfs als je niet op korte termijn wilt verkopen, zal investeren in het onderhoud van je huis je een aanzienlijk rendement op je investering opleveren – zelfs nu de huizenprijzen al zo ontzettend hoog zijn. Makelaars in onroerend goed en professionele schilders raden verkopers aan om hun huizen overal in neutrale tinten te schilderen. Neutrale kleuren helpen het huis er fris en schoon uit te zien, maar het maakt het ook gemakkelijker voor kopers om zich hun bezittingen in huis voor te stellen. Evenzo zal het schilderen van het huis in kleuren die prominent aanwezig zijn in de huidige ontwerptrends de aandacht trekken van mensen die door alle huizen in hun omgeving scrollen (en had iemand het over zwart-metalen deuren?!)