3 tips voor het kopen van een douche

Wil je graag een nieuwe douche kopen? Alhoewel dit een leuk proces kan zijn, is het vaak ook uitdagend en moeilijk. Dit komt doordat er tig douches zijn waarvoor je kunt kiezen, terwijl je zelf als leek niet echt goed weet waar je op moet letten bij het doen van je aankoop. Wil je toch de juiste keuze maken? Maak dan gebruik van deze tips bij het kopen van een nieuwe douche! 

Weet welk type douche je wilt

Bij het vergelijken van douches zul je zien dat er verschillende typen zijn. Zo kun je kiezen voor thermostatische mengkranen, er wordt hierbij water uit zowel de warme als de koude kraan gehaald. Hierdoor zorgen ze ervoor dat de temperatuur en het debiet constant blijft. Elektrische douches behoren echter ook tot de mogelijkheden, wat vooral een goede optie is als je geen boiler in huis hebt. Het water wordt hierbij on de mand verwarmd. De krachtige douche kan ook een geschikt type zijn voor je badkamer, dit combineert opnieuw warm en koud water uit de hoofdkraan. Voor mensen met een laag waterdruk is dit over het algemeen de beste douche.

Denk aan de douchekop

Niet alleen het type douche en de douchekranen speelt een rol in het doel van je aankoop, dit geldt ook zeker voor de douchekoppen. Over het algemeen wordt gekozen voor een vaste kop, dit levert het water continu onder een vaste hoek en zijn bevestigd aan de muur. Dit geldt ook voor een handdouchekop, al kan dit ook van de houder gehaald worden zodat je zelf de hoek van het water kunt bepalen. Eventueel kun je van je douche ook nog een waterval maken, dit doe je met een douchekop die het water direct boven je hoofd laat vallen. Dit geeft een regenachtig effect waar veel mensen van houden. 

Bepaal je budget

Natuurlijk wil je bij het kopen van een nieuwe douche niet al te veel uitgeven. Daarom kun je het beste een budget instellen voordat je überhaupt op zoek gaat naar geschikte exemplaren. Heb je een beperkt budget en wil je dus geld besparen? Koop dan een voordelige douchemengkraan, al kan het installeren van een elektrische douche ook slim zijn. Dit type is namelijk erg energiezuinig doordat het water pas verwarmd wordt als het daadwerkelijk nodig is. Weet wel dat je bij een elektrisch douchesysteem vaak te maken krijgt met hogere installatiekosten.