4 tips om je woning klaar te maken voor een feest (of familiediner)!

Als je woning niet is ingericht voor gasten, kan een gezellig diner of zelfs een feest niet altijd even geschikt zijn. Zelfs als je maar een uurtje vrij hebt om op te ruimen, kun je je kamer echter in een mum van tijd party-ready maken door je te concentreren op een paar basisgebieden. Vandaag vertellen we je alles wat je nodig hebt om je woning klaar te maken voor een geweldig feest of diner!

1. Creëer sfeerverlichting

Slechte verlichting – of het nu te donker of te licht is – is een instant mood-killer bij elk samenzijn. Je wilt dat gasten zich op hun gemak voelen, maar je wilt de ruimte ook licht genoeg houden zodat iedereen wat kan zien. Leg verschillende soorten verlichting in lagen en breng lampen op verschillende hoogtes aan. Zorg ervoor dat alle gloeilampen werken en vervang defecte gloeilampen. Als je geen lampen hebt om wat mee te doen, dim dan je plafondverlichting en steek wat kaarsen aan. Het zal er gelijk veel gezelliger uitzien en aanvoelen.

2. Zorg voor feest-elementen

Het kan een uitdaging zijn om je huis klaar te maken voor een feestje als je niet weet wat je moet doen en hoe je dingen moet regelen. Het halve werk is om voldoende in huis te halen – elementen die élke gelegenheid omtoveren tot een feest. We hebben het natuurlijk over genoeg hapjes én drankjes. Een luxe barkoelkast zorgt ervoor dat je gasten niet om de minuut in je eigen koelkast zitten te rommelen, en een bar vol drank (en natuurlijk een ijscrusher) zorgt ervoordat iedereen zich kostelijk zal vermaken. We promise.

3. Ruim je rommel op

Je wilt er vooral voor zorgen dat je woonkamer fris, schoon en comfortabel is. Als je de tijd hebt, doe dan een grote schoonmaakbeurt. Begin minstens een paar dagen ervoor om stress te voorkomen. Het laatste wat je wilt is dat je gasten arriveren voordat je huis klaar is! Veeg, stofzuig, stof en polijst. Kijk achter de kussens en onder de kussens. Je wilt immers niet dat een van je gasten die oude ijslolly van afgelopen zomer tussen je kussens vindt.

4. Creëer zitplaatsen

Zorg ervoor dat je meubels zo zijn georganiseerd dat ze een groepsgesprek bevorderen. Je wilt dat je feestomgeving natuurlijk aanvoelt en dat het gesprek soepel verloopt. Zorg ervoor dat de meeste stoelen op dezelfde hoogte staan, zodat gasten het met elkaar kunnen zien. Stel meerdere gespreksgebieden in zodat mensen privégesprekken kunnen voeren, maar gemakkelijk weer onderdeel kunnen worden van de groep. Als je niet genoeg zitplaatsen hebt, kun je andere tafels, voetenbankjes en stoelen uit andere delen van het huis gebruiken. Kussens zijn je beste vriend!