4 tips om jouw bedrijfspand te verkopen

Ben je eigenaar van een bedrijfspand, maar gebruik je deze niet meer? Dan is het pand mogelijk een blok aan jouw been. Als er nog een hypotheek op zit, draag je iedere maand namelijk geld af voor het pand. Zonde, want dit geld kun je ongetwijfeld beter gebruiken. Overweeg in dat geval om het pand te verkopen. Helaas weet niet iedereen hoe dit moet. Om jou een handje te helpen, zetten we hier 4 tips op een rijtje om jouw bedrijfspand te verkopen.

1. Stel een realistische prijs vast

Wil jij jouw pand verkopen? Dan wil je hier uiteraard de juiste prijs voor hebben. De kans is groot dat je zelf geen idee hebt hoeveel geld je kunt vragen. Stel daarom liever niet zelf een prijs vast. Als je te hoog inzet, is de kans groot dat er geen geïnteresseerden zijn voor een pand. Een te lage prijs is ook niet wenselijk, want levert jou minder geld op. Laat de prijs daarom bepalen door een professional. Op deze manier wordt er een realistische prijs vastgesteld voor jouw bedrijfspand.

2. Zorg voor goede foto’s

Om mensen een goede indruk te geven van jouw bedrijfspand, is het belangrijk om foto’s te maken. Je kunt met behulp van jouw smartphone wat foto’s schieten van de binnen- en buitenkant van het pand. Toch geniet dit niet de voorkeur. Waarom niet? Omdat de kwaliteit van de foto’s dan vaak te wensen overlaat. Zo is de resolutie mogelijk laag, waardoor de foto’s wat wazig ogen. Dit nodigt niet uit om een bod uit te brengen op het pand.

3. Breng jouw pand onder de aandacht

Nadat je een prijs hebt vastgesteld en er foto’s gemaakt zijn, is het tijd om jouw pand onder de aandacht te brengen. Dit kun je tegenwoordig op allerlei manieren doen. Als je een grote doelgroep wilt bereiken, bied je jouw bedrijfspand aan op verschillende websites. Zet vooral ook sociale media in. Op deze manier breng je jouw bedrijfspand binnen de kortste keren onder de aandacht van een groot publiek.

4. Verkopen zonder gedoe

Zoals je hierboven kon lezen, heeft de verkoop van een bedrijfspand behoorlijk wat voeten in de aarde. Daarom kun je ervoor kiezen om de verkoop uit te besteden aan een makelaar. Hij neemt jou de bovenstaande zaken uit handen. Nadeel hiervan is dat dit kosten met zich meebrengt. Zit je hier niet op te wachten? Dan kun je jouw vastgoed verkopen zonder tussenkomst van een makelaar. Als je voor deze optie kiest, ben je binnen de kortste keren verlost van het pand. Bang dat je op deze manier geld misloopt? Dat is niet nodig. Je ontvangt namelijk een marktconform bod op jouw bedrijfspand. Bovendien heb je direct zekerheid en dat is prettig als je snel van jouw bedrijfspand af wilt.