5 geweldige voordelen van laminaatvloeren

We vallen meteen met de deur in huis: Je vloer is een van de belangrijkste aspecten van je woning. Je wilt niet alleen dat het er goed uitziet, maar je wilt ook dat het functioneel en gemakkelijk bij te houden (en schoonmaken) is. Bij je vloerkeuze moet rekening worden gehouden met verschillende dingen, waaronder je levensstijl. Het is bijvoorbeeld logisch om een ​​vloer te leggen die past bij de dagelijkse activiteiten in je huis.

Houten laminaatvloeren zijn om meerdere redenen één van de populairste vloerkeuzes in Nederland. Ben je op zoek naar een nieuwe vloer en weet je niet goed welk type je moet nemen? Vandaag geven we je 5 geweldige voordelen van laminaat vloeren om je keuze wat eenvoudiger te maken!

Het ziet er geweldig uit

Iedereen weet dat houten vloeren een stijlvolle uitstraling hebben voor een huis. Ze kunnen elk huis er rijker, netter en aantrekkelijker laten uitzien dan sommige andere soorten vloeren, zoals vinyl. Daarnaast lijken veel modellen zó erg op echt hout, dat je soms het verschil niet eens kunt zien. Er zijn ontzettend veel keuzes in de laminaathoutsoorten die je kunt vinden met de uitstraling en de kwaliteitsopties die je zelf wenst. Kortom: de mogelijkheden zijn eindeloos.

Betaalbaar

Een ding dat veel mensen naar laminaatvloeren trekt in tegenstelling tot echt hout, is het verschil in kosten. Als je een klein budget hebt dat geen echte houten vloeren toelaat, dan kun je met laminaathout de uitstraling van echt hout krijgen zonder een fortuin kwijt te zijn. Vooral kwalitatieve aanbieders zoals Parket Paleis zijn hierin een aanrader. Laminaathout kost gemiddeld ongeveer 50% minder dan echt hardhout. Dit is de perfecte oplossing voor wie beide wil: de uitstraling van hardhout en een budgetvriendelijke vloerkeuze. Bij dit grote prijsverschil blijft er meer geld over om elders aan je huisprojecten te kunnen besteden.

Milieuvriendelijk

Hoewel je nog steeds het uiterlijk en veel van dezelfde voordelen krijgt die een houten vloer je geeft, is een groot verschil de impact op het milieu tussen de twee. Laminaat houten vloeren maken geen gebruik van de natuurlijke hulpbronnen die die natuurlijke houten vloeren uiteraard moeten gebruiken. Er zullen een stuk minder bomen worden gehakt zijn voor het maken van de laminaatvloeren, en er is een extra bonus omdat de meeste houten laminaatvloeren zijn gemaakt met ongeveer 75% van gerecycled afval, wat alleen maar bijdraagt ​​aan de voordelen die het laminaat heeft voor het milieu.

Makkelijk in onderhoud

Natuurlijke houten vloeren zijn niet schoonmaak- of vochtvriendelijk. Bij blootstelling aan water of vocht kunnen ze kromtrekken of barsten. Laminaathout is een goede keuze voor gezinnen met huisdieren en kinderen als het gaat om eenvoudig onderhoud en schoonmaak. De buitenste laag van het laminaat is gemaakt van een materiaal waar geen vloeistof of vocht in kan sijpelen, waardoor schade kan optreden. Je hoeft ook alleen te stofzuigen en te vegen voor regelmatig onderhoud, maar waxen of polijsten is niet nodig. Mocht er toch iets worden gemorst worden, veeg het dan gewoon op als dit zich voordoet.

Past zich gemakkelijk aan ondervloeren aan

Laminaatvloeren hechten niet aan ondervloeren, wat een grote bonus is voor degenen die zich zorgen maken over de installatie van het laminaat op het type vloer dat ze hebben. Het is buitengewoon aanpasbaar en kan eenvoudig op de vloer of ondervloer worden gelegd, zolang deze maar vlak, schoon en droog is. Het maakt niet uit welk type houtlaminaat je kiest, het kan altijd bovenop je huidige vloer worden gelegd.