5 manieren om je huis ‘smart’ te maken

Een Smart-woning hoeft niet alle nieuwe en dure technische snufjes ter wereld te bevatten. Met een aantal kleine aanpassingen kun je alle voor internet geschikte apparaten die al in je huis aanwezig zijn eenvoudig met elkaar verbinden om een ​​slimme woning te creëren. Er zijn zoveel manieren waarop een slim huis jou en je gezin ten goede zal komen. Ten eerste verlaagt een slimme thermostaat je kosten voor verwarming en koeling van het huis, terwijl een slimme boiler meer energie bespaart. De volgende tips zijn enkele van de belangrijke tips en stappen om je huis slim te maken!

Begin met je lampen

Verlichting en temperatuurveranderingen zullen meer elektriciteit verbruiken dan je waarschijnlijk denkt, daarom is het verstandig deze ‘smart’ te maken. Vervang indien mogelijk de gloeilampen door slimme leds. De hub van de verlichtingscomponenten moet verbonden zijn met het internet en vervolgens kun je alle lampen op je smartphone programmeren voor eenvoudige bediening. Ons advies: koop een starterskit en bouw van daaruit verder.

De slimme thermostaat

Er is een breed scala aan slimme thermostaten die je kunt ontdekken en sommige zijn zelfs uitgerust met ingebouwde geluidssystemen voor perfect entertainment. Zodra het apparaat is verbonden met je internet en je koel- of verwarmingssysteem, kun je spraakopdrachten gebruiken of instellingen erop gebruiken om de temperatuur in je huis te regelen. Daarnaast zijn de meeste slimme thermostaten handig te bedienen via je smartphone.

Slimme beveiliging

Vooral je buitenruimte in de gaten houden is erg belangrijk en er is een slimme manier om dat te doen. Besteed aandacht aan bewakingscamera’s met bredere hoeken die je opritten, garage, voordeur en achterpoort kunnen bewaken. Er is een breed scala aan breedbeeldcamera’s met internettoegang die je op afstand kunt controleren en bedienen op je smartphone, zelfs wanneer je niet thuis bent. Sommige van deze beveiligingsapparaten sturen waarschuwingen naar je telefoon wanneer er beweging wordt gedetecteerd rond de gebieden die ze bestrijken.

Slim entertainment

Een smart huis is niets zonder wat entertainment! Gelukkig zijn er veel entertainmentapparaten die je vandaag de dag in je huis kunt installeren. Slimme luidsprekers zoals die van Google of Apple worden geleverd met ingebouwde spraak- en woordherkenningsmogelijkheden waarmee je je muziek kunt bedienen, naar de radio kunt luisteren en het volume van het apparaat in alle kamers in het gebied kunt regelen. Daarnaast kun je er je lampen mee bedienen of er zelfs de slimme gordijnen mee sluiten! Er zijn smart-tv’s die ook met internet werken om de inhoud die je online bekijkt te personaliseren (of kies gewoon voor een Chromecast in combinatie met Google Nest).

Voldoende internetsnelheid

Je kunt alleen een slimme woning bouwen als je beschikt over betrouwbaar wifi-internet of Bluetooth-technologie. Voor een smart home is een stabiele internetverbinding een must. Controleer daarom eens je internetsnelheid om er zeker van te weten dat je films en andere media op juiste snelheid kunt streamen. Is dit niet het geval, dan is een belletje naar je internetprovider geen overbodige luxe!