5 redenen om je badkamer dit jaar nog te renoveren

Het renoveren van je badkamer kan een kostbare, tijdrovende en soms onnodige klus lijken. Er zijn echter veel voordelen voor het renoveren van je badkamerruimte, waarvan je misschien nog nooit heeft gehoord. Hoewel het misschien een enorme klus lijkt, zal het plezier van het eindresultaat veel groter zijn dan het ongemak. In deze blog zullen we de 5 belangrijkste redenen omschrijven waarom het een goed idee is om die badkamerrenovaties dit jaar tóch nog in te plannen. Let’s see!

1) Verhoog de waarde van je woning

Als je momenteel je woning wilt verkopen, of als je dit in de toekomst overweegt, kunnen badkamerrenovaties tussen de € 5500 en € 15000 aan de waarde van je eigendom toevoegen. En dat is best wat! Veel vastgoedgoeroe’s suggereren dat het toevoegen van een extra toiletruimte je ook grote voordelen kan opleveren als het om winst gaat. Een nette, schone, functionele badkamer is ook erg aantrekkelijk voor potentiële kopers. Dit maakt het uiteindelijk een stuk makkelijker om je huis te verkopen.

2) Bespaar op energiekosten

Ondanks dat het renoveren van je badkamer flink wat kan kosten, kunnen de financiële voordelen op lange termijn enorm zijn. Door de techniek en functionaliteit van je badkamer te moderniseren kunt je flink besparen op energiekosten. Na verloop van tijd zal dit de kosten van de renovatie compenseren. Er is nu bijvoorbeeld een goed aanbod van waterbesparende producten beschikbaar. Van het populaire dubbele spoelmechanisme op toiletten tot douche- en kraanregelaars die ervoor zorgen dat je niet te veel water gebruikt. Je zult ook moderne verwarmde handdoekrekken vinden met bedieningselementen waarmee u de hoeveelheid warmte kunt regelen die perfect is voor verschillende tijden van de dag of zelfs het jaar! Je bespaart dan niet alleen op de energiekosten, maar hebt ook een functionelere en betrouwbaardere badkamer.

3) Verbeterde functionaliteit

Wanneer je je badkamer wilt renoveren, is het een essentiële overweging om te bedenken wie de badkamer gebruikt en welke items je het belangrijkst vindt. Als je een fan bent van de douche en zelden een bad neemt, dan heeft het geen zin om een ​​royaal bad te plaatsen (hoe mooi het er ook uit ziet). Kies een driezijdige douchewand om een ​​royale doucheruimte te creëren en kies voor een bad met een meer ruimtebesparend design zoals een hoekbad. Er zijn ook tal van moderne accenten die de functie van je badkamer kunnen verbeteren, zoals infraroodsensoren om spiegelverlichting in te schakelen en digitale douchepanelen waarmee je de watertemperatuur en -stroom kunt instellen voordat je naar binnen gaat. Door eigentijdse badkamerontwerpen te overwegen, vind je een uitgebreide keuze aan producten om de bruikbaarheid van je badkamer te verbeteren en de slimme ontwerpen die zelfs in de kleinste kamers meer ruimte creëren.

4) Geniet van meer luxe

Hier op LuxeWonen houden we van luxe – dat weten jullie. Dit is dan ook één van de grootste redenen om je badkamer te renoveren. Wie houdt er niet van wat luxe in zijn leven? Door je badkamer te renoveren of zelfs eenvoudig te updaten, kun je een ruimte creëren waar je trots op bent. Maak er een ruimte van waar je écht tijd in wilt besteden. Tegenwoordig is er een ontzettend groot assortiment luxe badkamerproducten verkrijgbaar. Het is heel eenvoudig om een spa-omgeving in je eigen huis te creëren. Of het nu gaat om krachtige lichaamsjets of weelderige bubbelbaden of zelfs tegels met marmereffect, er zijn eindeloze manieren waarop je een vleugje luxe in je eigen badkamer kunt brengen.