5 tips voor het kiezen van de perfecte fauteuil

Na een lange werkdag is er niets fijners dan neerploffen in een heerlijke comfortabele fauteuil. Of je nu een fan bent van moderne meubelstukken of juist de voorkeur geeft aan een meer traditionele benadering, we weten zeker dat er een fauteuil is die geweldig binnen jouw interieur past. Vandaag geven we je enkele tips voor het kiezen van de beste look binnen jouw woning!

Tip 1: Overweeg verschillende stoffen

Met een beetje liefde en aandacht zou een fauteuil jaren mee moeten gaan, maar het type stof dat je kiest zal een verschil maken voor de levensduur. Kies allereerst een stof die bij je levensstijl past. Heb je bijvoorbeeld huisdieren? Dan is fluweel misschien niet de meest praktische keuze. Als je kleine kinderen hebt, zijn wasbare losse hoezen een verstandige optie, terwijl in een meer volwassen kamer zoals een luxe mancave een prachtige fluwelen of leren stof de perfecte finishing touch kan zijn.

Tip 2: Durf all-out e gaan!

Een fauteuil is een object in je woning die – zoals we hierboven al besproken – als het goed is jaren mee gaat. Daarnaast zorgt het voor ontzettend veel comfort en functionaliteit in je woning. Indien je portemonnee het toestaat, raden we dan ook aan gewoon eens all-out te durven gaan als het aankomt op het kiezen en kopen van zo’n geweldige stoel. Misschien wil je wel een volledig elektrische fauteuil, of heb je een geweldige stof gezien die perfect matcht bij je gordijnen. Wat je smaak ook is: een kwalitatieve fauteuil brengt zonder twijfel plezier in je leven. En daar mag best wat tegenover staan.

Tip 3: Denk na over de kleur

Met een regenboog aan beschikbare tinten en patronen weet je zeker dat je een fauteuil vindt die perfect bij jou en je ruimte past. Een stoel in een huis dat ligt aan zee kunnen i perfecte harmonie zijn met de lucht en de zee, terwijl de kleuren in je eigen thuisbioscoop weer heel anders gebruikt kunnen worden. Koop indien mogelijk een stukje stof voordat u een stoel koopt om te zien hoe de kleur naar voren komt in het unieke licht van je kamer.

Tip 4: houd rekening met de ruimte

Denk er bij het kiezen van de vorm van een fauteuil aan om rekening te houden met eventuele ramen, deuren en andere meubels om ervoor te zorgen dat het evenwicht wordt gehandhaafd. Fauteuils hoeven niet blokkerig en solide te zijn, dus als je geen ruimte hebt voor grote stukken, kijk dan naar lichtere of kleinere opties. Bij meubelwebsite Sfeer.nl vind je tal van opties in alle soorten, maten en prijsklassen!

Tip 5: Mix and match!

Denk niet dat twee fauteuils bij elkaar moeten passen. Zelfs als je style niet eclectisch of kleurrijk is, tellen fauteuils als afzonderlijke stukken en kunnen ze gelukkig naast elkaar bestaan, wat hun style ook is. De sleutel tot een weloverwogen look is om twee prachtig ontworpen stoelen te kiezen en ze de ruimte te geven om te ademen. Beide stoelen maken een sterk statement in een minimale ruimte. Het combineren van designs is dan ook een geweldige manier om meer sfeer in je kamer te brengen!