5 tips voor het zomerklaar maken van je tuin

De winter is in aantocht dus waarschijnlijk heb je je tuin winterklaar gemaakt en dus flink opgeruimd. Met de kou in de tuin zitten is nou eenmaal niet zo heel erg aantrekkelijk. Toch is het voordat je het weet weer lente en dat betekent dat je de tuin weer klaar kunt gaan maken voor de zomer. In dit artikel delen we 5 tips.

1. Schaf nieuwe tuinmeubelen aan of geef je huidige tuinmeubelen een opfrisbeurt

Als je tuinmeubelen niet meer mooi zijn of je wilt graag nieuwe aanschaffen, is het nu tijd daarvoor. Tuinmeubelen kopen is in de winter vaak een stuk voordeliger. Als je liever je huidige tuinmeubelen een opfrisbeurt geeft, kun je ze bijvoorbeeld schilderen of bekleden met nieuw materiaal.

2. Zorg voor voldoende schaduw in je tuin

Als de zomer aanbreekt, is het heerlijk om in je tuin te zitten. Helaas is het niet altijd even lekker als er geen schaduw is. Zorg er dus voor dat er in je tuin voldoende schaduw is, zodat je ook tijdens de heetste dagen lekker in je tuin kunt zitten. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een parasol neer te zetten welke jouw loungeset voor buiten voorziet van de gewenste bescherming, of je kunt een schaduwdoek ophangen. Je kunt ook een overkapping maken, maar dat is wel wat meer werk en zal ook wat meer gaan kosten.

3. Kies de juiste beplanting

Voor je begint met het planten van bloemen en planten in je tuin, is het belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Zorg ervoor dat je kiest voor beplanting die geschikt is voor de standplaats in je tuin. Als je tuin bijvoorbeeld veel zon krijgt, kun je beter kiezen voor planten die daar tegen kunnen. Zorg ook voor voldoende bloemen in mooie zomerse kleuren.

4. Maak je tuin aantrekkelijk met accessoires

Natuurlijk zijn bloemen en planten al aantrekkelijk, maar met accessoires kun je je tuin nog aantrekkelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan een mooie vijver, of een picknicktafel waar je in de zomermaanden aan kunt eten. Je kunt je tuin ook aankleden met mooie lampen, voor als je ’s avonds in je tuin wilt zitten.

5. Zorg voor verlichting in je tuin

Als je ’s avonds in je tuin wilt zitten, is het belangrijk dat je tuin goed verlicht is. Je wilt niet dat je in het donker in je tuin zit. Zorg er dus voor dat je tuin goed verlicht is. Je kunt bijvoorbeeld lampjes ophangen in je tuin, of je kunt solar lights gebruiken. Dit is overigens ook erg belangrijk als je veilig heen en weer wilt lopen.