Bedden voor verschillende soorten slapers

We zullen een aantal aspecten met betrekking tot u en uw specifieke slaapgewoonten onderzoeken, maar het eerste wat we moeten uitzoeken is in welke houding u slaapt.

Omdat de meeste mensen ’s nachts in verschillende posities woelen en draaien, verkiezen de meeste mensen bepaalde posities boven andere. Misschien begint u liever op uw rug en draait u zich dan om naar uw zij. Of u slaapt het grootste deel van de nacht op uw zij en maakt de nacht af op uw buik terwijl u ’s ochtends op de snooze-knop drukt. Als je nog nooit hebt nagedacht over je favoriete slaaphouding, raad ik je aan om de komende week eens goed op te letten hoe je slaapt. Je zult waarschijnlijk ontdekken dat je een rug-, zij-, of buikslaper bent, of een combinatie van de drie.

Zij die op hun rug slapen

Rugslapers hebben, meer dan andere slapers, dringend behoefte aan een Twijfelaar bed. Als de hardheid te hoog is, kunnen deze mensen last krijgen van overmatige spanning in hun schouders en onderrug. Als hun heupen te zacht zijn, kunnen hun schouders uit de pas gaan lopen, wat kan leiden tot een kromme rug en pijnscheuten in de ruggengraat. Daarom willen deze dromers een medium stevig gevoel dat ergens tussen deze twee uitersten in ligt.

De matrassen van rugslapers moeten ergens tussen de 5,5 en 7/10 op de hardheidsschaal liggen, waarbij 1 het zachtste matras ter wereld is en 10 het stevigste matras ter wereld. Als referentiepunt: de industriestandaard voor gemiddelde hardheid is meestal 6,5.

Waarom is deze sfeer ideaal voor rugslapers? Het helpt om de wervelkolom in een neutrale positie te brengen en af te stellen. Als ik het over een neutrale stand van de wervelkolom heb, bedoel ik het concept van het creëren van een rechte lijn van de schouders naar de heupen. Dit verlicht de spanning in de rug en helpt bij het voorkomen van fibromyalgie en artritis-gerelateerde pijnen.

Hoewel rugslapers het geluk hebben dat ze meestal comfort vinden in een breed scala van matrassoorten en -materialen, wordt hen aangedrongen om hybride matrassen te overwegen, die schuim- en spiraallagen combineren.

Slapers op hun zij

Zijslapers hebben behoefte aan een diepe drukontlasting op de schouders en heupen, terwijl rugslapers evenwicht nodig hebben. Dit betekent dat ze waarschijnlijk voor een zachtere matras zullen kiezen die zich naar de rondingen van hun lichaam vormt om oncomfortabele nachtelijke knelpunten te vermijden.

Hoewel zachtheid een enigszins subjectief begrip is, wordt het omschreven als alles wat binnen de hardheidsschaal van 4-6/10 valt. Deze cijfers worden vergeleken met de industriestandaard voor medium hardheid, die 6,5 is.

Omdat zijslapers zoveel druk op hun gewrichten uitoefenen wanneer ze slapen, is het van cruciaal belang dat ze op een comfortabel bed slapen dat is ontworpen met drukvermindering in gedachten. Verschillende matrassen beweren schouder- en heuppijn te verhelpen, maar het is van cruciaal belang om naar de ontwerpspecificaties te kijken om te zien hoe goed een bed de druk in deze gebieden zal verlichten. Matrassen met traag schuim, die bekend staan om hun diepe lichaamscontouren, hun diepe wegzinken en hun druk verlagende eigenschappen, worden aanbevolen voor zijslapers.

Zij die op hun buik slapen

Buikslapers hebben een ultrastevige matras nodig die de heupen in lijn brengt met de schouders, wat het tegenovergestelde is van zijslapers. Het grootste probleem dat deze mensen zullen ondervinden is een zachte matras die ervoor zorgt dat hun heupen niet meer in lijn liggen met de rest van hun ruggengraat.

Als het op stijfheid aankomt, probeer ik het voor buikslapers tussen 7-9/10 op de hardheidsschaal te houden. Als je deze waarden vergelijkt met de industrienorm van 6,5 voor medium stevigheid, is het duidelijk dat buikslapers dicht bij de top van het bereik willen blijven.

Toch wilt u niet eindigen met een matras die keihard is. De sleutel hier is het vinden van een bed dat een zeer sterke basis combineert met dunne comfortlagen om net een beetje kussen toe te voegen aan de totale hardheid. Daarom zullen buikslapers waarschijnlijk baat hebben bij een binnen vering- of hybride matras met hoge spiraalgedeelten en ofwel kussenslopen of een gewatteerde afdeklaag.

Combislapers 

Ten slotte zijn er de combo-slapers, die alle drie de posities combineren tot een mix van comfort. Dit is een veel voorkomende slaapmethode, maar het vereist een flexibele matras die comfort kan bieden op de rug, zij, en buik.

Een medium stevig matras is een goede keuze voor combo-slapers omdat het meestal een goed evenwicht vindt tussen drukverlaging en ondersteuning. Ze zijn zacht genoeg om de druk op de schouders te verlichten als je op je zij slaapt, maar stevig genoeg om je heupen te ondersteunen als je op je rug ligt. Bovenal denk ik dat combo-slapers moeten nadenken over de veerkracht en beweeglijkheid van hun matras. Deze slapers moeten zich gemakkelijk kunnen bewegen en van houding kunnen veranderen, dus ze zullen zich moeten concentreren op ofwel drijflatex ofwel hybride matrassen. Ga voor meer informatie naar https://www.desuite.nl/.