De basis van je interieur: 5 te gekke vloertrends

Verhuisd of plannen voor een grote makeover in huis? Dan denk je ongetwijfeld ook na over het vernieuwen of renoveren van de vloer. De vloer is bepalend voor de sfeer in huis en matcht wel of niet goed bij de rest van het interieur. Inspiratie nodig? Wij hebben dé vloertrends van dit moment voor je onder elkaar gezet. 

Wie weet staat hij er wel tussen: jouw droomvloer! De vloer vormt de basis van het interieur in huis en is stijlbepalend. Zo past een gietvloer perfect in een Scandinavisch interieur en een Hongaarse punt in een klassieke woning. 

Dé vloertrends van dit moment

We zagen in 2021 verschillende vloertrends voorbij komen in het interieur. Van deze trends weten we in ieder geval dat ze nog wel even zullen blijven want ze zijn stuk voor stuk modern én tijdloos. Welke is jouw favoriet?

1. Natuursteen

Vloeren van natuursteen zijn er in veel verschillende soorten, van Belgisch hardsteen tot Italiaans marmer. Elke natuursteen heeft zo zijn eigen kenmerkende eigenschappen. Over het algemeen geeft natuursteen je interieur een luxueuze en chique uitstraling. Wanneer je kiest voor een vloer van natuursteen in huis, is het wel belangrijk dat je nadenkt over behandeling van de vloer. Natuursteen onderhoud is niet moeilijk, maar zeker niet overbodig. 

2. Gietvloer

Gietvloeren zijn een veel gekozen optie in huizen. Dit type vloer is namelijk zeer onderhoudsvriendelijk en de Scandinavische stijl is al jaren een geliefde interieurtrend. Hoewel veel mensen denken dat een gietvloer koud is, kun je deze vloer juist perfect combineren met vloerverwarming. Niet verkeerd hè?!

3. Tegels

Tegels zijn er in allerlei vormen, maten en verschillende gesteenten. Maar ook van pvc, laminaat of hout. Vloertegels van groot formaat worden doorgaans vooral in de hal, woonkamer en keuken gelegd. De grote tegels doen een ruimte namelijk veel groter ogen. Daarnaast zijn de meeste tegelvloeren erg onderhoudsvriendelijk. Een aspect wat niet onbelangrijk is naast dat het mooi staat in het interieur. 

4. Visgraat

Uiteraard mag de visgraatvloer niet ontbreken in dit rijtje. Niet zo gek als je weet dat je huis zomaar wat meer waard is op Funda wanneer er een mooie vloer in ligt. De afgelopen jaren heeft deze trend zich enorm ontwikkeld en zien we ontelbaar veel interieurs met een visgraat vloer. Geen reden om dat niet meer te doen, want gelijk hebben ze!

5. Hongaarse punt

Liever een wat originele vloer in huis? Dan is de Hongaarse punt een uitstekende variant op de visgraatvloer. Hierbij raken de punten elkaar, in tegenstelling tot een visgraatvloer waar het patroon nét een beetje anders is.