De ISDE subsidie op isolerend glas is er ook voor jou!

Met de huidige en aankomende gas- en elektriciteitsprijzen is het belangrijker dan ooit om je huis te verduurzamen. Dat doe je, bijvoorbeeld, door het dak te isoleren, spouwmuurisolatie aan te brengen en de kruipruimte van isolatie te voorzien. Maar er is nog een belangrijk onderdeel van je huis dat wel wat extra aandacht kan gebruiken. Je ramen en deuren! Wanneer je al je oude dubbel glas of zelfs nog enkele glazen ruiten vervangt door HR++ glas of zelfs Triple glas, zul je al snel merken dat je huis nog beter koel blijft in de zomer en warm blijft in de winter. Dat is een investering waar je U tegen zegt. Glas, zeker wanneer het om kwaliteitsglas gaat, zoals  HR++ glas of Triple glas, is nu eenmaal niet goedkoop. Daar is nu een oplossing voor bedacht.

De ISDE subsidie is er voor particulieren

ISDE staat voor Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing. Wanneer je een koophuis hebt en daar ook daadwerkelijk woont kun je deze subsidie voor het verduurzamen van je huis aanvragen. Je moet dan wel aan bepaalde voorwaarden voldoen om tot wel 30% van je investering terug te kunnen vragen. De eerste voorwaarde is hierboven al beschreven: je moet de eigenaar zijn van de woning en er zelf wonen.

Daarbij moet je minimaal nog één andere verduurzaming hebben aangebracht aan je huis. Denk dan, bijvoorbeeld, aan het isoleren van het dak, de spouwmuur of de vloer. Is al die isolatie al eerder geregeld? Dan bestaat de mogelijkheid om één isolerende maatregel (in dit geval het glas) te laten uitvoeren en deze te combineren met de aanschaf van een warmtepomp, een zonneboiler of de aansluiting op het warmtenet. Vanaf 2023 is het ook mogelijk om met alleen glas gebruik te maken van de ISDE subsidie. Het glas moet dan na april 2022 geplaatst zijn, dus dat kan je nu alvast in werking zetten.

Verder gaat het om minimaal 8 m² en maximaal 45 m² aan glas dat wordt vervangen en dat nieuwe glas moet altijd HR++ glas of Triple glas zijn. Over de vereiste U-waarden van het glas en de Uf-waarden van de kozijnen lees je meer via bovenstaande link.

Het gaat dus om het vervangen van bestaand glas, nieuwe ramen vallen niet onder deze regeling. Het glas moet zijn vervangen door een erkend glaszetter en de subsidie mag maximaal 12 maanden ná het plaatsen worden aangevraagd.

Wat moet je meesturen met het aanvragen van de subsidie?

Je hebt het bestaande glas in je woning laten vervangen door een erkend glaszetter en daarbij gekozen voor HR++ glas of Triple glas. Daarbij heb je ook, bijvoorbeeld, het dak geïsoleerd. Het glas is minder dan 12 maanden geleden vervangen. Het is nu tijd om de ISDE subsidie aan te vragen. Dit doe je door naar www.rvo.nl te gaan en daar de volgende zaken digitaal aan te leveren:

  • een afschrift van de factuur
  • een betalingsbewijs
  • foto’s van de aangebrachte isolatie.

Je krijgt dan al snel bericht over de toekenning van de ISDE subsidie.

Op welke manier ga jij besparen op gas en elektriciteit?