De Kintsu Bath Collection van Brizo combineert Scandinavische met Japanse elementen

De nieuwe Kintsu Bath Collection van Brizo combineert Scandinavische en Japanse invloeden met strakke contouren en onderbroken lijnen. Kintsu, ontleend aan het woord ‘kintsugi’, is een Japanse methode om stukken gebarsten aardewerk met goud samen te voegen.

Balans

“Het bad moet een bestemming zijn waar je balans vindt”, zegt Seth Fritz, industrieel ontwerper van Brizo. “De Kintsu Bath Collection vertegenwoordigt de perfecte mix van ontwerpinvloeden om een ​​uniek en prachtig samenspel van Scandinavische en Japanse inspiratie te creëren, met een niveau van aanpassing geïnspireerd door natuurlijke materialen die ervoor zorgen dat elk individu zijn eigen voortreffelijke evenwicht vindt.”

Opmerkelijk is dat Kintsu onvolkomenheden viert en juist niet uit de weg gaat, zoals de meeste andere designbureaus. De strakke lijnen van de toiletkraan worden bijvoorbeeld onderbroken wanneer de kraan wordt opengedraaid. De collectie heeft daarnaast respect voor natuurlijke materialen en het belang van expressie door vijf verschillende kleuropties: parelmoer, beton, teak, volledig metaal en een aangepaste optie die unieke inlays mogelijk maakt.

Dit najaar verkrijgbaar

De serie deelt Brizo’s complexe nieuwe Brilliance Black Onyx-afwerking en is ook verkrijgbaar in Brilliance Luxe Gold, Brilliance Luxe Nickel en Polished Chrome-afwerkingen. De Kintsu Bath Collection zal dit najaar beschikbaar zijn, maar het is nog de vraag of we er ook in Nederland van kunnen genieten.