Dit zijn de verschillende soorten dekbedden en de voordelen

Een dekbed uitzoeken kan nog best ingewikkeld zijn. Elk dekbed bevat namelijk een andere soort vulling en elke soort vulling is weer geschikt voor een ander doel. Tegenwoordig kan je allerlei soorten dekbedden aanschaffen. Om van een goede nachtrust te genieten, is het van belang dat je een dekbed uitzoekt dat voldoet aan jouw wensen. Weet je wat jouw wensen zijn, maar heb je geen idee welk dekbed dan geschikt is? Dan moet je even verder lezen, want hieronder worden de verschillende soorten dekbedden besproken. Lees dus snel verder als je benieuwd bent. 

Katoenen dekbed

Een katoenen dekbed kan je prima het hele jaar door gebruiken. Het is namelijk een natuurproduct. Natuurproducten staan erom bekend dat de ventilatie uitstekend is. Dit geldt dan ook zeker voor een katoenen dekbed. Daarnaast kan je een katoenen dekbed prima gebruiken als je last hebt van allergieën. Het voordeel van een katoenen dekbed is dat deze uitermate geschikt is voor mensen die het vaak toch echt heel warm hebben tijdens het slapen. 

Synthetisch dekbed

Veel mensen slapen onder een synthetisch dekbed. Een synthetisch dekbed wordt vaak gebruikt door kinderen. Dit dekbed kan je namelijk makkelijk wassen in de wasmachine en dat kan lang niet bij alle dekbedden. Hierdoor is het ideaal voor mensen die bepaalde allergieën hebben. Verder is de prijs vaak ook een voordeel, want een synthetisch dekbed kan je al voor een paar tientjes aanschaffen. Het nadeel is alleen dat het niet zo ventilerend is. Vind je dat juist belangrijk? Dan kan je wellicht beter verder zoeken naar een ander dekbed. 

Lyocell dekbed 

Een andere soort is het lyocell dekbed. Wellicht ken je lyocell beter onder de naam tencel. Zo wordt het namelijk ook wel genoemd. Dit dekbed wordt gemaakt van eucalyptusbomen. Het voordeel van dit dekbed is dat het echt zacht aanvoelt en verschillende voordelen heeft. Het dekbed is geschikt voor in de zomer, maar ook voor in de winter. In de winter voelt het warm aan en in de zomer voelt het juist koel aan. Je zou kunnen zeggen dat het eigenlijk ideaal is het hele jaar door. 

Donzen dekbed

Je hebt vast en zeker al eerder gehoord van een donzen dekbed, want het is heel populair in Nederland. Dit komt onder andere door het feit dat het de warmte zeer goed vasthoudt en daardoor heerlijk is in de winter. Dit betekent niet dat het niet ventileert, want daar staat een donzen dekbed juist bekend om. Daarnaast valt een donzen dekbed heel soepel over je lichaam waardoor je de hele nacht lekker kan slapen. Vergeet niet om het dekbed goed te laten luchten, want dan kan je er langer van genieten.