Een nieuwe badkamer plannen was nog nooit zo makkelijk

Het plannen van een nieuwe badkamer is altijd een flinke opgave. Staat het toilet niet in de weg van de douchecabine, en zal het badkamermeubel wel in de juiste hoek komen te staan? Vaak helpt het ook niet mee dat het lastig is om nieuwe meubels of een volstrekt nieuwe badkamer in de huidige badkamer te visualiseren. Gelukkig zijn deze lastige vraagstukken vanaf nu verleden tijd: een badkamer ontwerpen online is de oplossing!

Een badkamer ontwerpen op het internet

Het ontwerpen van een nieuwe badkamer begint natuurlijk bij de huidige badkamer. Ten eerste is het van belang dat de vorm van de huidige badkamer bekend is, zodat er online rekening mee gehouden kan worden. Ook zijn de afmetingen erg belangrijk om te weten, zodat er tijdens het ontwerpen precies rekening gehouden wordt met hoeveel bruikbare ruimte er is. Zodra deze twee vragen beantwoord zijn, kan het ontwerpen van de badkamer beginnen!

Hoe werkt een badkamer ontwerpen online?

Via computer, laptop of tablet kan de huidige ruimte worden geselecteerd. Heeft de huidige badkamer een T-vorm of is het een vierkante kamer? Daarnaast worden de voorheen opgemeten maten ingevuld. Zo ontstaat er een online plattegrond van de badkamer. Als de vorm en daarmee de maten van de badkamer zal veranderen, zouden deze vorm en maten aangehouden moeten worden.

Als de plattegrond van de badkamer staat, kan het echte ontwerpen beginnen. Uit de lijst kunnen deuren, ramen, verwarming, aankleding, sanitaire meubels en accessoires worden gekozen. Door de gewilde componenten naar de voorheen gemaakte plattegrond te slepen, wordt de badkamer ingericht op maat. Ook kunnen vloer- en muurtegels gekozen worden tijdens het badkamer ontwerpen online. Zodra het ontwerp helemaal af is, kan er aan het einde van het ontwerpproces contact opgenomen worden met de aannemer.

Rekening houden bij badkamer ontwerpen online

Bij een badkamer ontwerpen online is er snel overzicht op de gehele badkamer. Dit is heel handig, omdat de badkamer toegankelijk moet zijn voor alle inwoners van het huis. Hierbij ligt de nadruk op personen met speciale behoeften in de badkamer of op grote gezinssamenstellingen. 

Bij personen met speciale behoeften in de badkamer is het nog beter om te kiezen voor een badkamer ontwerpen online, omdat deze voorzieningen minder makkelijk over het hoofd worden gezien bij een goed overzicht op hoe de nieuwe badkamer eruit zal zien. Speciale voorzieningen kunnen altijd gekozen worden tijdens een badkamer ontwerpen online.

Advies tijdens badkamer ontwerpen online

Als een steuntje in de rug gewenst is tijdens een badkamer ontwerpen online, is dit natuurlijk mogelijk. Adviseurs kunnen een sfeerimpressie geven op basis van de wensen van de klant en kunnen de klant verschillende adviezen geven met betrekking tot passende accessoires, de juiste soort verwarming en nieuwe betegeling van de badkamer. Badkamer adviseurs kunnen ook helpen bij het volledige online ontwerp van de badkamer en kunnen helpen herinneren wanneer er speciale voorzieningen in de badkamer moeten komen, en wat de mogelijkheden hierbij zijn. Tenslotte kan de adviseur tijdens de sessie een goed kostenplaatje geven van de nieuwe badkamer.