Een nieuwe keuken: welke tegels passen bij welke stijl?

Ben je van plan om je keuken te verbouwen naar totaal iets nieuw? Super idee! Enkel is de keuze van een nieuwe keuken niet altijd even gemakkelijk. Wil je graag wat inspiratie opdoen over verschillende stijlen van keukens met bijhorende tegels? Wij geven je meer inspiratie!

Klassiek

Een klassieke keukenstijl blijft één van de favorieten. Een klassieke stijl wordt gezien als een keuken waar gezelligheid van groot belang is. Men spreekt vaak over een warme uitstraling, met moderne touches. Denk aan werkbladen uit een natuursteen zoals marmer of graniet, perfect gematched met enkele leuke keukenkastjes. Ook een klassiek fornuis, oven en dampkap zijn niet te vergeten. Dit allemaal met het oog op gezelligheid, met veel leuke, eenvoudige kleuren. Nu is de vraag wat voor tegel er bij dit soort keuken past? Wel, je kan het misschien al raden. Bij dit soort keukens past een eenvoudige tegel met een neutrale kleur. Denk aan een witte of grijze tegel, die perfect past bij de rest van de keuken. Je kan een patroontje in de tegel hebben, maar houd het simpel. Wist je trouwens dat je tegels eenvoudig zelf kan aanleggen door middel van een nivelleersysteem? Dit systeem zorgt ervoor dat elk hoogteverschil tussen de tegels verdwijnt, waardoor je aan een hoog tempo tegels kan aanleggen. Heb je al een type tegel in gedachten?

Duits

Wat tegenwoordig ook een populaire stijl is zijn de Duitse keukens. Deze keukens, geproduceerd in Duitsland, staan bekend voor hun functionaliteit en kwaliteit. Het is algemeen geweten dat een nieuwe keuken plaatsen niet goedkoop is. Met een Duitse keuken kan je er zeker van zijn dat de prijs-kwaliteitsverhouding top is. Bij Duitse keukens worden vaak duurzame en revolutionaire materialen gebruikt. Denk aan een combinatie van beton en marmer, maar ook hout. Dit steeds in een strak design waar functionaliteit centraal staat. Duitse keukens zijn dus ideaal voor mensen die een praktische, maar stijlvolle keuken willen. Qua vloer zijn deze keukens vrij basic. Ook hier kiest men voor een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Denk daarom aan laminaat- en vinylvloeren om zo de optimale duurzaamheid te hebben. Wie weet is dit soort keuken wel iets voor jou!

Retro

Tot slot willen we je ook laten kennismaken met de retro keukenstijl. Ben je iemand die nostalgisch is en de stijl van vroeger apprecieert? Dan is een retro keuken iets voor jou! Ook dit soort keukens wordt steeds populairder, aangezien vintage enorm in is momenteel. Denk bij een retro keuken vooral aan veel kleur, vooral in pasteltinten. Verder vind je in een retro keuken veel leuke kleine kastjes terug, met bijhorend antiek servies. Werk de keuken af met leuke plantjes en gordijnen met een speels patroontje. Zorg ervoor dat alles in de keuken een vintage look & feel heeft. Ook je tegels moeten er dus bij passen. Denk bij een retro keuken aan leuke tegeltjes met gekke patronen. Deze hebben verschillende kleuren en trekken meteen de aandacht in de kamer. Ook hier kan een tegel nivelleersysteem van pas komen om de tegels aan te leggen. Let’s get to work!