Een stijlvolle eetkamer voor elke woning

We spenderen dagelijks heel wat tijd aan tafel. Lekker eten is dan ook een sociale activiteit en samen eten is veel fijner dan alleen! Het is dan ook belangrijk dat deze ruimte in huis aangenaam is om te vertoeven. Wij geven alvast onze beste tips om jouw eetkamer stijlvol én efficiënt in te richten.

Kies de juiste materialen

De juiste materiaalkeuze is erg belangrijk omdat deze de basis vormt voor je eetkamer en ze daarmee ook voor een bepaalde uitstraling zullen zorgen. Denk daarbij aan materialen voor je ramen en deuren, maar ook voor de meubels die je later in je eetkamer zal plaatsen. Aluminium ramen zijn bijvoorbeeld een populaire keuze vanwege hun duurzaamheid en stijlvolle uitstraling. Ze zijn bestand tegen weer en wind en hebben een slanke afwerking waardoor ze naadloos passen bij de rest van de eetkamer. Als je op zoek bent naar een eigentijdse look, zijn zwarte aluminium ramen en deuren een geweldige keuze.

Haal de natuur naar binnen

Als je echt de natuur in huis wil halen, is het de moeite om eens na te denken over extra glaspartijen die je in ramen en deuren kan steken. Veel extra ramen en glazen deuren zorgen ervoor dat je meer natuurlijke lichtinval creëert en biedt ook meer zicht op jouw tuin, mocht de eetkamer daaraan grenzen. Daarnaast zijn ook planten een geweldige manier om een natuurlijk en fris gevoel te creëren in je eetkamer. Kies planten die passen bij de stijl van je huis en tuin. Bijvoorbeeld, als je tuin vol staat met bloemen, kan je overwegen om verschillende potten met kleurrijke bloemen te plaatsen. Of als je een modern huis hebt, kan je kiezen voor planten met strakke en geometrische vormen. Probeer verschillende planten in verschillende maten en vormen te combineren om een natuurlijk gevoel te creëren.

Kies de juiste verlichting

Verlichting is erg belangrijk om de sfeer in een eetkamer te bepalen. Sfeervolle verlichting zoals hanglampen, tafellampen en kleine sfeerlichtjes kunnen een perfecte combo vormen. Overweeg ook om een dimmer te installeren zodat je de lichtsterkte kan aanpassen aan de sfeer die je wilt creëren. Het is bijvoorbeeld erg gezellig om de lichten boven je eettafel een beetje te dimmen wanneer je een gezellig dinertje voor vrienden host. Daarnaast zijn kaarsen ook een echte must om jouw eetkamer nog gezelliger te maken!

Less is more

Met de juiste luxueuze details en afwerkingen wordt jouw eetkamer een echte persoonlijke parel. Overdrijf hier echter niet in, vaak is het namelijk veel chiquer om slechts enkele knappe eyecatchers te plaatsen en je eetkamer verder sereen te houden. Denk bijvoorbeeld aan een mooi schilderij van een kunstenaar wiens stijl je mooi vindt, een mooie vaas, een dik tapijt,…