Een vleugje luxe aan je woonkamer toevoegen? Zo begin je eraan

We spenderen dagelijks heel wat tijd in onze woonkamers, het is dan ook de plek waar je tot rust komt na een lange dag en waar je quality time doorbrengt met vrienden en familie. Maar wat als je dat beetje extra luxe aan de mix wilt toevoegen? Geen zorgen, met deze 6 eenvoudige tips transformeer je je woonkamer in no time in een oase van elegantie en comfort!

Mix verschillende texturen 

First things first, kies een paar mooie stoffen en luxueuze materialen uit met verschillende texturen voor je interieur. Denk aan zachte, pluizige tapijten op je parket, fluwelen kussens en zijden gordijnen. Deze materialen voegen niet alleen een vleugje luxe toe, maar brengen ook warmte en comfort in je woonruimte.

Kies de juiste verlichting

Met de juiste verlichting is het makkelijker om de juiste sfeer te creëren. Investeer in enkele statement lampen of kroonluchters die je woonkamer op een knappe manier verlichten. Een tip? Dimbare lampen zijn altijd een schot in de roos en creëren de perfecte sfeer voor verschillende gelegenheden.

Hang kunst aan de muur

Kunst kan je woonkamer meteen naar een hoger niveau tillen. Kies voor opvallende schilderijen, foto’s of beelden die passen bij je persoonlijkheid en die verfijnd zijn. Een goed gekozen kunstwerk kan een echte blikvanger zijn.

Kwaliteit boven kwantiteit

Kies liever een paar hoogwaardige meubelstukken in plaats van veel items van mindere kwaliteit. Een luxueuze lederen zetel, een designer fauteuil of een handgemaakt bijzettafeltje kunnen namelijk de hele uitstraling van je woonkamer veranderen. Kies voor tijdloze stukken die comfortabel zijn én die tegelijkertijd een statement maken. Ook voor je bouwmaterialen kies je best voor kwaliteit, denk maar aan een knappe kunststof vloer, maatkasten van kwalitatief hout enzovoort. 

Kies een mooi tapijt

Een elegant tapijt kan je woonkamer meteen naar een hoger niveau tillen. Kies voor een zacht materiaal, zoals wol of zijde, en zorg ervoor dat het mooi past bij de rest je meubels en de algehele stijl van je woonkamer. Zeker onder de zetel of eettafel kan een mooi tapijt een knappe toevoeging zijn.