Epdm dakbedekking wordt steeds populairder

Het renoveren van je dak is vaak een kostelijke zaak. Daarom is het belangrijk dat het ook goed wordt gedaan zodat je weer verschillende jaren gerust bent. Een goede dakbedekking is een van de belangrijkste onderdelen van een dak. De laatste jaren wordt er steeds meer voor epdm dakbedekking gekozen.

Waarvoor staat epdm?

Epdm staat voor ethyleen, propyleen, dieen en monomeer. Het is een synthetisch rubber dat waterdicht is. Epdm heeft verschillende voordelen. Deze worden later in deze tekst nog besproken. Een van de voordelen is dat epdm heel eenvoudig zelf te plaatsen is. Je kan bijvoorbeeld een totaalpakket kopen waar al het materiaal al in zit dat je nodig hebt. Bij het bestellen kan je aangeven wat de afmetingen zijn van je dak. Je krijgt het rubber en de bijhorende epdm lijm naar je toe gestuurd.

Je kan EPDM op verschillende soorten ondergronden gebruiken. Zo is het mogelijk om het te plaatsen op beton, maar ook op hout of op een ondergrond met OSB platen. De epdm lijm kan gebruikt worden op al deze ondergronden.

Wat zijn de voordelen van epdm dakbedekking?

Een van de redenen waarom epdm aan populariteit heeft gewonnen, is omdat het veel voordelen met zich meebrengt. Het is wel wat duurder in aankoop dan andere soorten bedekking, maar op lange termijn is het een heel goede investering.

Epdm is een zeer elastisch materiaal. Je hoeft dus geen schrik te hebben dat het rubber in de zomer te hard uitzet zodat er scheuren ontstaan. Daarnaast is het ook uv-bestendig. Alle weersomstandigheden hebben geen vat op de dakbedekking. Het kan zelfs temperaturen aan van -75 graden tot +125 graden.

Zoals hierboven al is vermeld, wordt de dakbedekking om de ondergrond gelijmd en niet gebrand. Dit maakt het dus veel beter voor het milieu en het is ook veel veiliger voor de persoon die het moet plaatsen. Bovendien heb je ook veel minder kans op brandschade. Dit maakt dat de verzekeringen voor het leggen van een dergelijk dak ook veel minder hoog zijn dan bij bedekkingen die moeten gebrand worden.

Daarnaast is de kwaliteit van de dakbedekking beter dan andere soort materialen. Met een dakbedekking van epdm kan je gemiddeld een halve eeuw verder. Het is zijn duurdere aankoopprijs dus zeker wel waard.

Wanneer je nog twijfelt, kan je heel wat informatie over epdm dakbedekking op het internet vinden. Je zal zeker en vast meer voordelen vinden dan nadelen.