Filter licht voor een stralend interieur

Je hebt misschien je volledige interieur in je hoofd en het plaatje lijkt te kloppen. Super! Als straks de hele make-over van je woning gerealiseerd zal zijn, is het raadzaam om ook goed na te denken over de lichtinval in je woning. Enkele tips.

Lichtrijke leefruimtes

Genieten van de eerste lentezon met een boekje in de hand in je nieuwe interieur? Het is een ideaalbeeld van hoe een luie zondagmiddag eruit kan zien. Ingrediënten voor een evenwichtige totaalbeleving in je interieur? Leuk en niet te druk behang aan de muur, rustige tinten voor de meubels, witte accenten en een goed doordachte speling met het licht. Dat houdt in dat je licht moet filteren op het moment dat het te fel naar binnen schijnt. Anderzijds moet je ook gewoon kunnen genieten van de lichtrijke omgeving wanneer je daar nood aan hebt. 

Glaspartijen

Een trend in bouw- en renovatieland zijn vandaag grote glaspartijen die je leefruimte helemaal laten opklaren. Het is een droom van vele jonge gezinnen om met wijds zicht op de tuin te kunnen genieten van hun spelende kinderen. Toch kan het in de zomer al snel te warm worden met zo’n zuid-west gerichte glaspartijen. Voorzie daarom een zonwering voor binnen die te fel zonlicht kan filteren wanneer jij dat wilt. Denk hierbij aan zwarte jaloezieën die jouw interieur bovendien een tijdloos design geven. Wil je het open zicht altijd behouden, dan kies je misschien beter voor gordijnen die op een zonnige en hete dag toch de warmte buitenhouden.

Esthetiek & functionaliteit

En zoals met alle praktische zaken die je wilt integreren in je interieur, wil het oog ook wat. Vandaag kies je beter voor materialen die helemaal passen in je interieur. Vaak zijn dat dan niet de standaard gordijnen die je in de winkel koopt omdat ze niet overeenstemmen met wat je van je interieur verlangt. Het is daarom zeker een optie om raamdecoratie op maat te laten maken. 

Voordelen? Je kiest een eigen stijl met passende kleuren en materialen en de juiste afmetingen zorgen ervoor dat je raamdecoratie de luxe uitstraalt die je zoekt. Functionaliteit en esthetiek zijn de codewoorden voor een geslaagde lichtinval die vervloeit in de stijl van je leefruimte.  Laat je dan ook adviseren door een vakman die tonnen ervaring heeft en jou alle mogelijkheden laat zien voor het filteren van natuurlijk licht. Bovendien kies je zo voor kwalitatieve raambekleding die jaren meegaat. Je wilt tenslotte niet constant zo een grote verandering doorvoeren en nog jarenlang kunnen genieten van een gebalanceerd interieur.