Geef je keuken een luxueuze uitstraling met de juiste verlichting

Droom je van een prachtige keuken? Zo eentje die perfect bij je woning past, met kwalitatieve materialen en luxueuze accessoires? Dan mag je de juiste verlichting vast en zeker niet vergeten. Je hebt namelijk 3 types verlichting, en hoewel de meeste mensen investeren in algemene verlichting, maak je met taak- en sfeerverlichting pas echt het verschil tussen een basis keuken en eentje die eruit springt.

Installeer drie soorten licht

We beginnen bij het begin: ook in je algemene verlichting zorg je best voor wat variatie. Zo kan je een statement hanglamp boven je eiland hangen, en werk je verder in de keuken met inbouwspots. De verschillen in hoogtes en laagtes geven je ruimte meer diepte, en maken de ruimte daarom interessanter. Koop ook dimmers aan voor je inbouwspots en kies indien mogelijk voor spots die je kan draaien. Zo is ook je algemene verlichting een sfeermaker. Als je geen hanglamp kan hangen over je eiland, kan je ook statement wandlampen aankopen.  Daarnaast heb je bij keukenverlichting ook taakverlichting: hieronder verstaan we de LED-strips die je onder je keukenkastjes kan plaatsen. Op deze manier kan je gericht licht gebruiken bij het aanrecht waaraan je werkt. Met een dimbare functie, zijn LED-strips ook een voordelige en makkelijke optie om wat meer sfeerverlichting te brengen. Denk aan kleine spots onder open planken of bij open kasten. Ten slotte heb je nog sfeerverlichting in kastjes, grepen en lades. Zet deze verlichtingen op verschillende kringen en zorg voor dimmers voor extra sfeer. Als je een open plank in je keuken hebt, is een mooie tafellamp ook een eyecatcher.

2022 trends voor keukenverlichting

Nu je weet welke verlichting je best kiest voor je keuken, geven we je nog enkele tips van populaire stijlen en modellen die je in 2022 overal terugzag. Op de eerste plaats staan zwarte lampen: denk aan zwarte ronde hanglampen of een grote statement lamp zoals de Vertigo lamp. A touch of gold doet het ook goed, zeker in landelijke keukens. Op plaats drie staan de “light bulb” lampjes, kies voor iets origineler en ga voor een matte uitvoering en warm licht om je keuken wat meer gezelligheid te geven. Welke trend vond jij het leukste in 2022?

Kies voor een duurzame optie

Investeer vooral in LED-lampen aangezien deze veel langer meegaan én minder verbruiken. Om je verlichting in je keuken duurzaam te houden, kies je ook best voor tijdloze modellen die je makkelijk proper kan houden. Kies voor inbouwspots bij je vuur en oven zodat spatten en olie niet op je lampen blijven hangen. Als je je keukenverlichting goed kiest én onderhoudt, gaan ze zeker jaren mee.