Gietvloeren: geweldige looks, duurzaam én onderhoudsvrij!

Bent u onlangs verhuisd en heeft uw nieuwe woning vloer nodig? Of ben je op zoek naar vervanging van je huidige vloer? Een gietvloer kan naast praktisch ook een solide en stijlvolle keuze zijn. Een gietvloer kan bijvoorbeeld over het algemeen direct op een bestaande tegelvloer worden gelegd.

Naadloos en functioneel

Door te kiezen voor een gietvloer heb je een vloer die uitermate geschikt is voor vloerverwarming, maar er ook esthetisch mooi uitziet. Gietvloeren zijn naadloos, waardoor kamers er ruimer en transparanter uitzien. Bovendien is er een breed scala aan ontwerpmogelijkheden waaruit u kunt kiezen, want gietvloeren zijn er in veel verschillende soorten en in veel verschillende kleuren.

Weinig onderhoud

Als je op zoek bent naar een vloer die weinig onderhoud nodig heeft, ook dan is een gietvloer enorm geschikt. Een gietvloer is de beste keuze als u een vloer zoekt die gemakkelijk te onderhouden is. Deze vloeren zijn zeer onderhoudsvriendelijk en hebben vrijwel niets nodig om in uitstekende staat te blijven. Stofzuigen en dweilen is meer dan voldoende om ze mooi te houden. Je hoeft geen speciale schoonmaakproducten of andere dure producten te kopen. Dit maakt het een ideale vloer voor grote gezinnen. Houd er rekening mee dat een lichte vloer ook erg besmettelijk is voor vuil. Al snel zul je vuile hondenpoten of voetafdrukken vinden. Een donkere vloer kan de voorkeur hebben als je hier last van heeft.

Ontzettend duurzaam

De praktische voordelen van een gietvloer zijn dus legio. Gietvloeren zijn makkelijk schoon te houden, vergen weinig onderhoud en zijn erg sterk. Gietvloeren gaan daarnaast erg lang mee. Een van de grootste voordelen van een gietvloer is dat deze slijtvast is. Het is bijna onmogelijk om de vloer te beschadigen. Hoeveel bekers je ook laat vallen, de vloer blijft in uitstekende staat. Bovendien blijven de kleuren heel lang mooi. Houd er rekening mee dat er veel verschil is tussen de kwaliteit van verschillende vloeren. Kies daarom altijd een kwaliteitswinkel zoals G-vloeren.nl om je vloer te kopen. Zo weet je zeker dat je geniet van degelijke kwaliteit en dat de vloeren grondig zijn getest. De gemiddelde gietvloer gaat ongeveer 30 jaar mee. Het is dus een zeer duurzame optie, veel duurzamer dan bijvoorbeeld een laminaatvloer.

Goedkoper op lange duur

Een gietvloer is niet goedkoop. Toch is het in the end vaak goedkoper dan een houten kwaliteitsvloer. Bovendien geniet je van een zeer lange levensduur en blijft de vloer lang mooi, zonder dat er uitgebreid onderhoud nodig is. Bovendien kun je optimaal genieten van de talrijke hierboven genoemde voordelen. Van optimale sfeer en comfort tot een veelzijdige vloer, een gietvloer is veelzijdig en wordt om veel van deze redenen geroemd. Kortom: een zeer goede keuze wanneer je op zoek bent naar een nieuwe vloer.