Heb je last van de zon in jouw woning? Zo kun je het oplossen!

Het grootste deel van de mensen houdt van de zon. Dit komt met name doordat de zon al snel geassocieerd wordt met warme temperaturen. Toch kan de zon ook ontzettend vervelend zijn. Dit geldt met name voor de zonnestralen die jouw woning inschijnen. Je kunt namelijk maar zo verblind raken in je eigen huis door een laaghangende zon. Het is dan ook zaak om je woning zo goed mogelijk te ‘beschermen’ tegen de potentiële overlast die de zonnestralen veroorzaken. Benieuwd hoe jij je huis tegen de hinderende zonnestralen kan beschermen? Lees dan snel verder! In deze blog geven we je namelijk enkele tips die je hierbij kunnen helpen.

Raamfolie

Het plaatsen van raamfolie is gemakkelijke manier om de zonnestralen uit je woning te weren. Het fijne van raamfolie is dat je zelf de doorschijnendheid kunt bepalen. Hoe donkerder de raamfolie is, hoe minder zon er door de raamfolie heen zal schijnen. Ondanks het feit dat je zelf de straalsterkte kunt bepalen met raamfolie is raamfolie toch niet zo populair. Dit komt met name door het feit dat je de raamfolie er niet zomaar af kunt halen. De raamfolie houdt dus ook ontzettend veel licht tegen als de zon niet schijnt. Dit kan er al snel voor zorgen dat de woonkamer overdag donkerder is dan je zou willen. 

Rolluiken

Anno 2022 zijn rolluiken misschien wel de meest populaire manier om zonnestralen uit de woning te weren. Dit komt met name door de uitstraling van de rolluiken die gecombineerd wordt met het gebruiksgemak. De rolluiken kunnen namelijk op ieder gewenst moment worden in-of uitgerold. Je hebt dus volledig de controle over de zonnestralen die op jouw woning gericht staan. Daarnaast zijn de rolluiken ook nog eens mooi ontworpen. Dit was het grootste nadeel van de voorgangers van de rolluiken, namelijk de zonneschermen. Deze zag men over het algemeen als een stuk minder mooi en hierdoor werden deze al snel vervangen voor de moderne rolluiken. Ben je op zoek naar rolluiken voor jouw woning? Bekijk dan zeker eens de mogelijkheden op www.somfy.nl!