Het belang van een goede en comfortabele nachtrust

Je bed is een ontzettend belangrijk onderdeel van je leven. We brengen ruim een derde van ons leven slapend door, dus het is niet verwonderlijk dat de tijd die je in bed besteed een grote impact kan hebben op je leven. Onze bedden en matrassen staan ​​daarom centraal in elk aspect van hoe we ons leven leiden. Als je ’s nachts geen comfortabele plek hebt om je nacht door te brengen, dan zal je dit overdag veel meer merken dan je wellicht denkt. Dit bericht behandelt de verschillende manieren waarop een fatsoenlijk bed niet alleen je slaap kan verbeteren, maar ook je mentale en fysieke gezondheid.

Voor een beter geheugen

Kies een bed van topkwaliteit van bekwame fabrikanten zoals Beddenwinkel Amsterdam Bröring kan de kwaliteit van je slaap enorm verbeteren in vergelijking met bedden van mindere kwaliteit. Dit verbeterde rustniveau kan een grote impact hebben op de manier waarop we leren en hoe we herinneringen opslaan. Hoewel de meesten van ons slaap als een passieve activiteit beschouwen, zijn onze hersenen ’s nachts allesbehalve inactief.

Sterker nog: onze hersenen ondernemen een proces dat consolidatie wordt genoemd, een proces waarbij vaardigheden en informatie worden verschoven naar efficiëntere en permanentere delen van de hersenen. Terwijl je slaapt, verwerk je effectief wat je gedurende de dag hebt geleerd. Slaap helpt je ook om nieuwe ideeën te synthetiseren, aangezien informatie ’s nachts wordt verzameld en gecombineerd met nieuwe ervaringen om tot volledig nieuwe concepten te komen. Daarom is het krijgen van een gezonde hoeveelheid rustgevende slaap van cruciaal belang voor leren en onderwijs.

Goede slaap verbetert je gezondheid

Slaap is simpelweg een essentieel onderdeel van je gezondheid. Het krijgen van de juiste hoeveelheid slaap zal niet voorkomen dat je ziek wordt, maar onderzoek heeft nu een verband gelegd tussen een gebrek aan slaap en een verscheidenheid aan aandoeningen, zoals hartaandoeningen, hartaanvallen, diabetes en obesitas. Een studie suggereerde dat net na vier dagen verstoorde slaap werd ontdekt dat de proefpersonen bloedglucosespiegels hadden die hen als pre-diabetisch kwalificeerden! Verwaarloos je slaap dus niet, want je gezondheid kan eronder lijden.

Gewichtscontrole

Verrassend genoeg kan goed slapen je ook nog eens helpen je gewicht onder controle te houden. Een reden hiervoor is gedragsmatig. Als je bijvoorbeeld oververmoeid bent, dan zal je minder snel gaan joggen of een gezond diner bereiden. Een andere reden hiervoor is het hormoon leptine, dat bij slaapgebrek minder door het lichaam wordt verspreid. Het ontbreken van dit hormoon maakt je eigenlijk hongeriger naar voedsel met veel vet en cholesterol. Bröring | Het verhaal van dag én nacht helpt je daar als geen ander bij.

Minder stress en meer creativiteit

Vind je jezelf vaak chagrijnig en niet in staat om toegang te krijgen tot die innerlijke creativiteit? Nou, het is bewezen dat een goede nachtrust je geluk en je vermogen om creatief te denken kan helpen vergroten. De meeste volwassenen hebben ongeveer 7 tot 8 uur slaap nodig, en studies hebben aangetoond dat slechts twee weken van minder uren slaap, zal resulteren in dezelfde mentale tekortkomingen als gedurende 3 dagen helemaal niet slapen. Dit is buitengewoon slecht voor je humeur en kan je boos, prikkelbaar en depressief maken.