Het meeste uit een kleine slaapkamer halen

Soms is het zo dat je niet heel veel geluk hebt met de grootte van je slaapkamer. Kleine slaapkamers komen zat voor en het is een kunst om alles uit zo’n kleine ruimte te halen. Want hoe ga je ooit alles in de ruimte krijgen? Gelukkig zijn er een aantal trucjes die je kunt gebruiken. Ga je binnenkort een kleine ruimte inrichten als slaapkamer? Gebruik dan de volgende trucjes.

Handige meubels met meerdere functies

Een ideaal ding om te gebruiken in een kleine slaapkamer is een meubelstuk dat fungeert als diverse dingen. Denk bijvoorbeeld aan van die bedden met lades eronder die dienen als kledingkast. Of een televisiemeubel met opbergruimte waar je van alles op en in kwijt kunt. Een hoogslaper met hieronder een bureau, zodat je veel ruimte bespaart op de vloer. Ga zo maar door. Zulke meubelstukken zijn ideaal als het gaat om kleine ruimtes.

Begin met de nodige voorwerpen, de rest komt later

Als je een kleine slaapkamer in gaat richten, is het belangrijk om te beginnen met de benodigde dingen. Denk aan natuurlijk een bed, kledingkast, een bureau (mits je bijvoorbeeld een studeerkamer hebt) en genoeg plek om alle spullen kwijt te kunnen. Vervolgens kun je denken aan andere dingen. Een nachtkastje, mooie planten, een leuk stoeltje, etc. Dat een ruimte niet erg groot is betekent niet dat je er niks leuks van kunt maken, maar zorg er als allereerst voor dat de belangrijke spullen er staan – de rest komt vanzelf.

Maak zelf meubels of pas aan

Soms is een kamer erg onhandig om meubels in te zetten. Het bed kan bijvoorbeeld net niet horizontaal staan of het komt door een hoekje of iets net niet handig uit. Dan kun je zelf beter een meubel maken of aanpassen, of bijvoorbeeld een familielid vragen om dit te laten doen. Je kunt ook gaan zoeken en een nieuw bed kopen die wel goed zou passen. Door een bed te hebben die dan net wel in de hoek past of op een bepaalde manier in de kamer kan, bespaar je al snel en makkelijk een heleboel ruimte. Haal dus de handen uit de mouwen en ga lekker aan de slag. Je kunt ook een hoogslaper bijvoorbeeld zelf maken en er een bureau onder zetten, en er zo zelf voor zorgen dat het allemaal perfect past. Ideaal! Zo verspil je geen ruimte meer, en maak je gebruik van alles wat je hebt.