Hoe creëer je de perfecte romantische slaapkamer

Je slaapkamer zou jouw heiligdom moeten zijn, een plek waar je kunt ontspannen en ontsnappen aan de spanningen van het dagelijkse leven. Maar als deze een beetje glansloos aanvoelt, dan is het tijd om hem een romantische make-over te geven. We geven je een aantal tips!

1. Eyecatcher

Een echte eyecatcher is een essentieel element in elke romantische kamerinrichting. Het is een plaats waar het oog kan rusten en een plek om de stemming te bepalen. In een slaapkamer is het bed meestal het middelpunt. Overigens is het soms ook een goed idee om eens te kijken welk soort bedden er allemaal te koop zijn. Misschien heb je nog een ouderwets houten bed staan en ben je inmiddels toe aan een luxe boxspring. Tijd om je dus eventjes te oriënteren. Deze laatste past wellicht ook iets beter in een romantische inrichting. Maar je kunt ook een eyecatcher neerzetten (of hangen) zoals een sfeerhaard of een kunstwerk.

2. Kies een romantisch kleurenpalet

Wanneer het om romantische slaapkamers gaat, zijn zachte en dromerige kleuren de sleutel. Kies voor een licht en luchtig kleurenschema met tinten wit, crème, en lichtblauw. Of ga voor een meer gedurfde en dramatische look met juweeltinten als diep paars of karmozijnrood.

3. Voeg textuur en dimensie toe

Om visuele belangstelling en diepte aan je slaapkamer toe te voegen, integreer je verschillende texturen en materialen. Gebruik pluche stoffen voor het beddengoed en de raambekleding. Leg een schapenvachtkleed aan het voeteneind van het bed. Hang een wandkleed aan de muur. En vergeet de kaarsen niet!

4. Breng laagjes aan in de verlichting

Licht is een belangrijk element bij het bepalen van de stemming in een kamer. Om een romantische sfeer te scheppen kun je de verlichting in lagen aanbrengen door een mix van tafellampen, staande lampen, en wandlampen te gebruiken. Je kunt hiervoor prima terecht bij Emob. Zij hebben een ruim assortiment waar vast iets naar jouw smaak tussenzit.

5. Haal de natuur erbij

Er is iets aan de natuur dat gewoon romantisch aanvoelt. Haal dus het buitenleven naar binnen door planten en bloemen in je slaapkamerinrichting te verwerken. Zet een boeket verse bloemen op het nachtkastje. Of zet een potplant in de hoek van de kamer.

6. Speel de romantiek op

Vergeet de kleine accenten niet die je slaapkamer extra romantisch laten aanvoelen. Zet er een vaas met verse bloemen bij. Strooi rozenblaadjes op het bed. Hang een streng twinkelende lichtjes rond het hoofdeinde. Met deze kleine details kom je een heel eind in het creëren van een romantisch toevluchtsoord.