Hoe sluit je snel een goede woonverzekering af?

Als je zorgeloos wilt wonen, is het belangrijk om een goede woonverzekering samen te stellen. Een goede woonverzekering zorgt er namelijk voor dat wanneer je een keer schade aan je woning of spullen oploopt, je verzekeraar je helpt om deze schade te herstellen. Veel mensen onderschatten de kosten waarmee ze geconfronteerd kunnen worden als er iets in de woning gebeurd is. Op het moment dat je schade hebt en geen verzekering, ben je te laat en draai je zelf voor alle kosten op. Voorkom dit moment en zorg er voor dat je een goede woonverzekering afsluit, omdat je daarmee niet alleen veel geld, maar ook heel veel stress kunt besparen. Wij laten je daarom zien hoe je snel en eenvoudig je woning verzekeren moet en hoe je een woonverzekering kunt afsluiten die naadloos aansluit bij wat jij nodig hebt. Zo weet je zeker dat je alles uit je verzekering haalt. 

Waaruit bestaat de woonverzekering? 

Een woonverzekering bestaat eigenlijk uit twee verschillende verzekeringen. De eerste is de inboedelverzekering. Deze dekt de schade die ontstaan is aan de spullen die in of rondom je woning staan. De tweede verzekering is de opstalverzekering. Deze polis heeft betrekking op alles omtrent de structuur van de woning zelf. Waarom maakt je verzekeraar dit onderscheid? Omdat niet iedereen in een koophuis woont. Als jij een woning huurt, ben jij niet verantwoordelijk voor de verzekeringen voor het pand zelf. Wel heb je dan een inboedelverzekering nodig. Dat maakt ook gelijk duidelijk dat huurders en woningeigenaren niet dezelfde verzekeringen nodig hebben. Ben je eigenaar van een huis, dan is het belangrijk om niet alleen een inboedelverzekering, maar ook een opstalverzekering Univé af te sluiten. 

Een verzekering dekt meer dan je denkt

Wist je dat een woonverzekering meer dekt dan je misschien zou vermoeden? Kijken we bijvoorbeeld naar de inboedelverzekering, dan kun je niet alleen contact opnemen met je verzekeraar wanneer je schade opgelopen hebt door bijvoorbeeld een brand, maar je kunt ook bij hen terecht wanneer je slachtoffer geworden bent van cybercrime. Dit is een vorm van online criminaliteit die grote schade kan opleveren. Zo kun je een mailtje van iemand krijgen en op het moment dat je deze opent, worden al je privégegevens gestolen: je bankrekening wordt geplunderd, je identiteit wordt gestolen en noem het allemaal maar op. Dit brengt grote kosten met zich mee en met een goede inboedelverzekering kun je zeker zijn van hulp van je verzekering. Nog meer reden dus om te zorgen dat je een goede woonverzekering afsluit. 

Spijkers met koppen slaan 

Wanneer je nog geen goede woonverzekering hebt afgesloten, of ontdekt hebt dat je niet voldoende verzekerd bent, is het tijd om in actie te komen. Je kunt even naar de site van je verzekeraar gaan en daar de polis afsluiten die je nodig hebt. Hoe meer verzekeringen je bij een partij afsluit, hoe meer korting je kunt pakken. Regel je zaakjes daarom vandaag nog zodat je een goed vangnet hebt wanneer je door rampspoed getroffen wordt.