Houd het hoofd koel met een vernevelaar systeem

De temperaturen stijgen en de zon laat zich steeds vaker zien: de zomer komt er weer aan! Met steeds hetere zomers staan ons ook dit jaar weer een paar zonovergoten zomerdagen te wachten. Naast airconditioning investeren we steeds vaker in andere manieren om het in en om ons huis aangenaam te maken. Wist je bijvoorbeeld dat je zelfs een vernevelaar systeem kan aanschaffen voor thuis? En dergelijk systeem heeft meer voordelen dan slechts verkoeling geven!

De hitte ontwijken

Onze huizen zijn erop gebouwd om goed te isoleren. Goed voor in de winter, want de warmte die we stoken blijft daardoor langer hangen. De keerzijde laat zich echter zien in de zomer, wanneer de warmte van buiten zich ook binnen nestelt. Het gevolg? Bloedhete, klamme woonkamers, waardoor we ons allemaal massaal naar buiten gaan bewegen. Gelukkig hebben we in Nederland vrijwel allemaal een flinke tuin waar we fijn in kunnen vertoeven.

Maar wat als het in de tuin ook te warm begint te worden om er comfortabel te zitten? Bijvoorbeeld door te weinig wind, weinig groen of geen schaduw. In dat geval zul je moeten kijken naar andere mogelijkheden, bijvoorbeeld een vernevelaar systeem.

Hoe werkt een vernevelaar systeem?

Een vernevelaar systeem werkt op basis van water. Je hebt er dan ook slechts twee dingen voor nodig: water en een stroomaansluiting. Je kunt zo’n systeem laten verwerken in een overkapping, veranda of zonnescherm, maar ook in een parasol of schutting. Daardoor heb je overal waar je extra verkoeling nodig hebt een vernevelaar ter beschikking. Je gebruikt het systeem met een bedieningspaneel of afstandsbediening, en er zijn zelfs vernevelaar systemen die gebruik maken van apps op je mobiele telefoon. Daardoor kan je het systeem van afstand bedienen.

Een vernevelaar systeem geeft je tot wel 10 graden verkoeling en verhoogd het zuurstofgehalte in de lucht. Dat gaat helemaal natuurlijk en milieuvriendelijk met gezuiverd water. Dat water wordt zo fijn verneveld dat er een fijne, koele lucht ontstaat in het gebied waar het systeem sproeit. Je hoeft daarbij niet bang te zijn dat jij of je eigendommen nat zullen worden, omdat de nevel die vrijkomt niet uit waterdruppels bestaat, maar uit waterdamp. Het wordt daardoor koel, maar niet nat.

Et voila: geen insecten meer!

Nog een voordeel: insecten houden niet van verneveling. Dit soort systemen worden daarom ook gebruikt in veestallen. Spinnen, vliegen en andere vliegende insecten zullen in vele mindere mate voorkomen met een vernevelaar systeem op het terras of onder de overkapping.

Tot slot heb je nog als bijkomend voordeel dat de nevel stof tegengaat. Er zal daardoor veel minder stof in de omgeving van de vernevelaar ontstaan.

Geniet iedere dag van de zomer

Al met al zijn er genoeg redenen om te investeren in een vernevelaar systeem. Op eenvoudige, milieuvriendelijke en verantwoorde wijze kan je zo genieten van het mooie zomerse weer dat ons te wachten staat. Hoe hoog de temperaturen ook op mogen lopen, met een vernevelaar zit jij altijd tien graden koeler.