Industrieel wonen – Een zorgvuldige samenstelling van de juiste elementen

We kennen allemaal het gevoel. Je loopt een huis binnen en voelt je meteen vervoerd naar een andere tijd. Of het nu gaat om de roaring 20’s, het Amerika van na de Tweede Wereldoorlog of de discodagen van de jaren ’70, bepaalde ontwerpstijlen voeren ons mee naar bepaalde tijdperken. Heb je je ooit afgevraagd hoe je dat effect in je eigen huis kunt bereiken? Sommigen zullen zeggen dat het allemaal om de locatie gaat, maar wij denken daar anders over – het gaat om je meubels! Zorgvuldig gekozen meubels kunnen je helpen een authentieke industriële woonstijl in je huis te creëren, waardoor gasten bij binnenkomst een dubbele blik zullen werpen.

Weet je niet zeker waar je moet beginnen? Geen probleem! Wij zijn hier om je te helpen met onze toptips voor het samenstellen van een industriële woonruimte die aanvoelt alsof hij zo uit een interieurs designersboek is geplukt.

Begin met de basis – een sterke basis maakt altijd het verschil

In de wereld van design maakt beginnen met een stevige basis, net als in het leven, altijd het verschil. Voor een industriële woonstijl zijn houten balken of bakstenen muren essentieel. Als je niets van dit in je huis hebt, maak je dan geen zorgen. Met kunstmatige houten lambrisering of baksteenbehang kun je dezelfde look krijgen zonder blut te geraken.

Als je eenmaal de basis onder de knie hebt, kun je overgaan op mooiere elementen, zoals een industrieel dressoir. Dit type meubilair is zowel stijlvol als praktisch, perfect voor elk industrieel-chique huis. Dankzij het eenvoudige ontwerp kan het gemakkelijk worden ingepast in elke bestaande inrichting. Dus als je je huis een industriële make-over wilt geven, begin dan met de basis en bouw van daaruit op!

Gebruik metalen voor een extra accent

Een van de meest kenmerkende eigenschappen van een industriële woonruimte is het gebruik van metalen accenten. Van stalen balken die gebouwen overeind houden tot zichtbare buizen langs plafonds, metaal is een essentieel element van elk goed industrieel ontwerp.

Als je metaal in je interieur verwerkt, overweeg dan het gebruik van accenten als koperen deurklinken of verlichtingsarmaturen, of zelfs een hergebruikte metalen tafel of stoelen. Niet alleen zullen deze stukken je ruimte een extra accent geven, maar ze helpen ook om alles bij elkaar te brengen en geven je kamer een samenhangend uiterlijk.

Het zijn uiteindelijk de meubels en accessoires dit het doen

Als het gaat om industrieel wonen, zijn meubels van woonwinkel Happy Home een goede plek om te beginnen. We raden aan verschillende texturen en materialen te mengen om een warme en uitnodigende ruimte te creëren. Overweeg om een vintage vloerkleed of enkele “mid-century” moderne meubelstukken toe te voegen zoals een dressoir industrieel. Dit zal je woonkamer wat extra karakter geven en uitnodigender maken.

Als je helemaal los wilt gaan, overweeg dan een industriële kroonluchter of muurkunst toe te voegen. Wat je ook doet, onthoud dat het mixen en matchen van verschillende stijlen de sleutel is tot het creëren van een industriële woonruimte die warm en gastvrij aanvoelt.

Vergeet de textuur niet!

Naast het verwerken van verschillende materialen zoals hout en metaal in je ontwerp, is het ook belangrijk om na te denken over textuur. Zonder textuur kan een industriële woonruimte koud en steriel aanvoelen – beslist niet de sfeer waar je voor gaat!

Om wat broodnodige warmte en accenten aan je kamer toe te voegen, kun je stoffen met textuur gebruiken, zoals wollen dekens of fluwelen kussens, of zelfs tapijten van runderhuid. Deze elementen verzachten de harde lijnen van je meubels en geven je ruimte een uitnodigend gevoel.

Tot slot

Klaar om aan de slag te gaan met het creëren van een industriële woonruimte die je terugbrengt in de tijd? Met deze tips in gedachten ben je goed op weg naar een kamer die zowel stijlvol als authentiek industrieel aanvoelt.

Bedankt voor het lezen!