Kantoor opbouwen bij jouw thuis? Dat doe je zo!

Zie je het niet meer zitten om elke dag naar werk te gaan of werk je al enkele dagen in de week van thuis uit? Dan is een comfortabele werkplaats bij jouw thuis handig. Heb je dit niet? Geen zorgen, hier lees je alles over het opbouwen van jouw eigen kantoor bij jouw thuis.

Ruimte kiezen

De eerste stap is een ruimte kiezen waar je je het best bij voelt. Natuurlijk moet deze ruimte over veel daglicht beschikken zodat je zolang mogelijk kan werken zonder jouw lamp aan te zetten. Daglicht houdt je langer wakker en maakt je minder moe. Ook geeft het meer energie. Daarom is het belangrijk dat je een ruimte kiest met goede belichting. Het kantoor moet groot genoeg zijn om enerzijds een ruimtelijk gevoel te geven en anderzijds om wat meubels er in te plaatsen. Het is groot genoeg als je er in kan bewegen zonder enig probleem. Eens je een ruimte voor ogen hebt, is het tijd om naar de volgende stap te gaan.

Meubels bestellen

Om een kantoor op te bouwen heb je meubels nodig. Denk maar aan een bureaustoel en een bureau. Het is belangrijk dat je meubels bestelt die bij jouw ruimte passen en waarbij je je comfortabel voelt. Heb je na een hele dag zitten wel eens last van je rug?  Dan is de aankoop van een ergonomische bureaustoel een goed idee. Wat is een ergonomische bureaustoel en waarom is dat een goed idee? Je kan een deze bureaustoel aanpassen aan je lichaam. Dit zorgt ervoor dat je in een gezondere houding werkt. Dat betekent dat de rugleuning naar achter staat zodat er minder druk is op je lage rug en dat je werkt in de 90-90-90 zithouding. Deze zithouding houdt in dat je knieën, ellebogen en heupen in een hoek van 90 graden moeten staan. Een ergonomische bureaustoel is comfortabel en zorgt ervoor dat je lang kan zitten zonder enige last. Op deze manier krijg je minder last van je nek en rug. Bij een normale bureaustoel heb je deze steun niet en zit je minder goed. 

Een bureaustoel zonder bureau, daar ben je niet veel mee. Om een bureau te bestellen moet je rekening houden met enkele zaken. Is de ruimte donker, dan is het geen goed idee om een bureau in een felle kleur aan te kopen. Zorg dat het bureau past bij de ruimte. Ook de grootte en lengte van het bureau is belangrijk. Meet de ruimte voordat je een bureau bestelt dat nipt of zelfs helemaal niet in de ruimte past. Om zoveel mogelijk plaats te maken, is het beter om een hoekbureau online te bestellen. Deze plaats je dan in een van de hoeken van de ruimte. Op deze manier benut je de ruimte op een intelligente manier en verlies je geen plaats. 

Natuurlijk is het belangrijk dat de gekozen bureaustoel en bureau bij elkaar passen. Zorg ervoor dat ze bijvoorbeeld dezelfde kleur en design hebben. Stem de styling van je kantoorruimte af op de stijl in huis. Heb je een landelijke woning, dan is het een goed idee om ook het kantoor in een landelijke sfeer te steken voor een uniform geheel.

Ruimte decoreren

Nadat je de meubels hebt bestelt, is het altijd leuk om de ruimte te decoreren naar keuze. Je kan bijvoorbeeld foto’s ophangen, de ruimte verven of planten op je bureau zetten. Laat je helemaal los en haal je creatieve geest naar boven! Dit maakt de ruimte energieker en geeft ook meer motivatie om te werken.