Meer comfort in jouw tuin? Zo doe je het!

De tuin is bij uitstek de plek waar je in je eigen woning tot rust kunt komen. Lekker tussen de natuur en in de buitenlucht. Nu is het wel zaak dat je tuin hier geschikt voor is. De tuin moet een mooie uitstraling hebben en over voldoende comfort beschikken om hier geschikt voor te zijn. Merk jij nu dat je niet tevreden bent over de uitstraling van jouw tuin of de mate van comfort van jouw tuin? Lees dan snel verder. In deze blog geven we je namelijk enkele tips die je kunnen helpen bij het oplossen van deze ontevredenheid!

Meer zithoeken creëren

Om van je tuin te kunnen genieten moeten er voldoende zitplekken in de tuin aanwezig zijn. We raden je hierin aan om voor zo veel mogelijk zitplekken te gaan. Doordat je namelijk buiten zit, kan het maar zo zijn dat de ene zitplek om 12:00 lekkerder zit terwijl de andere zitplek om 16:00 lekkerder zit. Het kan namelijk maar net zo zijn dat je op de ene plek meer zon of schaduw hebt dan op de andere plek! Door meer zitplekken in je tuin te creëren kun je altijd op de plek zitten die op dat moment het beste aan jouw behoeften voldoet.

Creëer een buitenlandgevoel in je eigen tuin

Als je in staat bent om een buitenlandgevoel in je eigen tuin te creëren, dan zal je je tijdens ieder bezoekje aan de tuin in het buitenland wanen. Dit kun je op verschillende manieren doen. Een van de makkelijkste manieren is het plaatsen van diverse bamboematten in de tuin. Deze kunnen bijvoorbeeld voor een schutting of langs een paaltje geplaatst worden. Doordat de matten een vrij groot deel van het zichtveld innemen zal de tuin al snel als een tropisch gebied aanvoelen. Wil je het niet direct zo extreem aanpakken? Dan kun je ook enkele bamboestokken in de tuin plaatsen.

Plaatsen van een tuinhuisje

Wanneer je de ruimte in jouw tuin hebt om een tuinhuis te plaatsen, dan is dit iets wat we je zeker kunnen aanraden. Een tuinhuisje is namelijk niet alleen een mooie toevoeging aan een tuin, maar ook nog eens een hele functionele. Je kunt het tuinhuisje namelijk gebruiken om al je tuinspullen in op te bergen. Deze hoeven hierdoor geen ruimte meer in te nemen in je tuin of bijvoorbeeld binnenshuis. Dit scheelt op haar beurt weer een hoop onnodige troep die je je huis binnenhaalt!