Musthaves voor een Japandi interieur

Steeds vaker zien we dat interieurstijlen met elkaar gecombineerd worden. Soms ontstaat hieruit een nieuwe stijl en ook een trend! Japandi is hier een goed voorbeeld van. In deze stijl worden Scandinavische en Japanse invloeden gecombineerd, wat de perfecte match blijkt te zijn. Lees hieronder 4 musthaves om een Japandi interieur te creëren.

1. Licht eiken eettafel

Jouw Japandi eethoek bestaat uit organische vormen en neutrale tinten. Centraal staat de eettafel! Helemaal in deze stijl is een licht eiken eettafel in bijvoorbeeld een ovale vorm. Het liefst ook met een houten onderstel. Om het geheel compleet te maken, kies je voor houten eetkamerstoelen. Mag het net iets gezelliger? Ga dan voor bouclé eetkamerstoelen in plaats van hout. Of voeg een zacht vloerkleed toe aan je eethoek.

2. Een lichte bank

Wil je in je zithoek de Japandi stijl toepassen? Kies dan voor een lichte bank, in een beige, bruine of grijze kleur. De bank mag best een statement zijn. Denk dan niet aan harde kleuren of motieven, maar meer aan de grootte van de bank of juist de vorm. Plaats bij de bank nog een fauteuil van hout en rotan of ga eens voor iets anders; een eetkamerstoel met webbing in je zithoek is niet voor de hand liggend, maar maakt wel het Japandi plaatje helemaal af!

3. Laag bij de grond

‘Rust’ is een belangrijk element in een Japandi interieur. Dit kun je creëren door lage meubels te gebruiken. Vervang je hoge buffetkast door een lager dressoir. Ga voor een tv-meubel op de grond in plaats van een exemplaar op hoge poten. Lage meubels zijn ook ideaal voor kleinere ruimtes omdat het geheel hierdoor ‘groter’ oogt.

4. Minimalistische accessoires

Accessoires zijn de finishing touch. Door accessoires toe te voegen kun je de ruimte persoonlijker maken, maar probeer het beperkt te houden. Gebruik een wollen plaid en enkele kussens in een fijne, aaibare stof. Ga niet voor meerdere kleine vaasjes maar liever voor één groot exemplaar. Zo blijft je interieur rustig en overzichtelijk.

Voordat je alles volledig omgooit is het verstandig om eerst naar je huidige interieur te kijken. Soms kun je met een paar kleine aanpassingen al een nieuwe setting creëren of een andere stijl doorvoeren. Lukt dat niet? Voeg dan de bovenstaande musthaves toe, verf de muur in een zachte, neutrale tint en je interieur is op en top Japandi. In een Japandi interieur kun je gegarandeerd ontspannen en tegelijkertijd de gezelligheid opzoeken. Dat is nog eens fijn thuiskomen!