Neem voorgoed afscheid van fruitvliegjes in huis

Fruitvliegjes kunnen een plaag zijn in je huis. De irritante kleine vliegjes zijn overal en ze zijn erg moeilijk om vanaf te komen. Met name in de zomermaanden hebben veel mensen er last van. De kleine beesten zijn namelijk gek op de geur van etensresten of rijp fruit. Dit trekt hen aan en helaas voor ons zijn ze erg goed in zich snel voortplanten. Zo heb je in snelle tijd ineens een zwerm van fruitvliegjes in je huis. Ze zijn niet alleen erg vervelend, maar fungeren ook als vectoren voor vele ziektes. Je wil er dus het liefst zo snel mogelijk vanaf. Gelukkig zijn er manieren om dit snel voor elkaar te krijgen. Zo hoef jij niet meer heel de dag om je geen te slaan om deze kleine wezentjes weg te krijgen. 

Wat zijn fruitvliegjes?

Iedereen kent de fruitvlieg waarschijnlijk wel. Fruitvliegjes, ook wel bananenvliegjes genoemd, zijn hele kleine vliegjes die voornamelijk rond fruit te vinden zijn. Ze komen vooral in de zomer voor, omdat het in de winter vaak te koud is voor hen om te overleven. In totaal bestaan er maar liefst 3000 soorten fruitvliegjes. Ze zijn over het algemeen 2 tot 4 millimeter groot en bruin van kleur. Ze hebben twee grote rode ogen, maar deze zijn voor de mens nauwelijks zichtbaar omdat ze zo klein zijn. Wij zien fruitvliegjes eigenlijk vooral al vervelende beestjes, maar wist je dat ze voor de wetenschap wel heel belangrijk zijn? Fruitvliegjes hebben namelijk genetisch gezien grote overeenkomsten met de mens.

Fruitvliegjes voorkomen

Helaas heeft de wetenschap er ook niks aan dat deze beestjes rond jouw fruitmand dwarrelen. Je bent ze dus beter kwijt dan rijk in je huis. Gelukkig zijn er een aantal kleine dingen die je kunt doen om fruitvliegjes in je huis te voorkomen. Zo helpt het om je voedsel in blikken of dozen op te bergen en je fruit regelmatig te controleren. Begint het te rotten? Gooi het dan weg. Zorg ervoor dat je huis goed schoon blijft en dat je etensresten niet laat liggen. Verder is het van belang dat je je vuilnisbak zo goed mogelijk dichthoudt. Zo hebben fruitvliegjes geen kans om zich verder te ontwikkelen. 

Fruitvliegjes bestrijden

Heb je al fruitvliegjes en wil je daar snel vanaf? De gemakkelijkste manier om van fruitvliegjes af te komen is nog altijd door ze te vangen met een fruitvliegjesvanger. In een fruitvliegjes val zit een bepaalde vloeistof die de beestjes aantrekt. Zodra ze in contact komen met de vloeistof komen ze vast te zitten en kunnen zij zich ook niet meer voortplanten. Twee vliegen in één klap dus!