Nieuwe Louis Vuitton winkel in Osaka bedekt met gebogen glazen zeilen

De gevel van de Louis Vuitton- winkel in Osaka, ontworpen door architecten Jun Aoki & Associates en Peter Marino, is gebaseerd op de zeilen van oude Japanse koopvaardijschepen. En zo ziet hij er dan ook precies uit… Het Louis Vuitton Maison Osaka Midosuji staat aan de drukke winkelstraat van Shinsaibashi-suji.

Doorzichtige zeilen

Het Japanse architectenbureau Jun Aoki & Associates en de New Yorkse architectuurstudio Peter Marino werkten samen om de winkel te ontwerpen. De gevel is gebaseerd op de doorzichtige zeilen van een traditioneel Higaki-Kaisen vrachtschip, in verwijzing naar de geschiedenis van de stad als een belangrijke haven. Ze filteren overdag licht in het interieur en creëren ’s nachts een lantaarnachtig effect.

Verdeeld over vier verdiepingen beschikt de winkel over kleding en accessoires, evenals historische objecten uit de archieven van Louis Vuitton en hedendaagse kunst uit de Objets Nomades-collectie van het huis. Op de bovenste verdieping bevindt zich Le Café V, het eerste Louis Vuitton Cafe, gecreëerd in samenwerking met chef-kok Yosuke Suga.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*