Nieuwe tuinmeubels: Garden Impressions vs Hartman

Heb je nieuwe tuinmeubelen nodig? Dan bestaat de kans dat je door de bomen het bos niet meer ziet, er is namelijk zóveel keuze! Eén ding is in ieder geval zeker: bij de keuze voor nieuw tuinmeubilair kom je hoe dan ook de merken Hartman en Garden Impressions tegen: twee absolute toppers in deze branche. In dit artikel bespreken en vergelijken we mogelijkheden bij Hartman bij Van der Garde tuinmeubelen en Garden Impressions, zodat jouw keuze weer iets makkelijker wordt. Lees je mee?

Garden Impressions tuinmeubels

Garden Impressions is een bedrijf dat gespecialiseerd is in buitenleven, vooral in kwaliteits terrasmeubelen en accessoires. Ze staan bekend om hun hoogwaardige producten, die tegen redelijke prijzen verkrijgbaar zijn. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe tuinset, loungeset of enkel een mooie parasol voor in de achtertuin – we weten zeker dat er tussen de meer dan 1.000 artikelen die het merk huisvest iets voor je tussen zit.

En dan nog iets anders waar we hier op Luxe Wonen fan van zijn: Nederlandse bedrijven! Dit Nederlandse meubelmerk staat voor kwaliteit tegen scherpe prijzen en daarnaast is het team achter dit merk continue bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten. Een andere mooie bijkomstigheid: het merk biedt in de meeste gevallen ruim drie jaar garantie op hun producten – iets om zeker rekening mee te houden bij de aankoop van Van der Garde Garden Impressions meubels.

Garden Impressions in een notendop:

Kies je voor Garden Impressions meubels, dan kun je uitgaan van de volgende kwaliteiten en garanties:

 • De grootste loungeset collectie van Europa
 • Meer dan 1.000 artikelen
 • Scherpe prijzen
 • Verkrijgbaar in winkels in heel Nederland
 • Duurzame en recyclebare tuinmeubelen
 • Vele jaren garantie

Hartman tuinmeubels

Hartman produceert een eclectische mix van tuininrichting, waaronder tafels, stoelen, complete sets en meer. Het merk is het kindje van Bemico, het moederbedrijf dat in 1968 begon met de ontwikkeling van vrijetijdsmeubelen. In 1983 introduceerde ze kunststof stoelen die met de naam Hartman op de markt werden gezet. Het nieuwe merk werd een regelrecht succes dankzij de hoge kwaliteit én de scherpe prijzen.

Vandaag de dag zijn meubelkenners zeer bekend met Hartman. In 2014 wisten ze hun naamsbekendheid zelfs met 80% te vergroten! En dat is niet gek: het is een merk dat de ideale mix biedt tussen comfort, kwaliteit en design biedt onder het mom ‘Come Together – Wij maken meubelen, jullie maken de mooie dagen’. Ben je op zoek naar aluminium, wicker, houten of kunststof tuinmeubels? Dan is Hartman zeker de moeite waard om eens naar te kijken. De keuze is reuze en er zit zeker een mooi item tussen die perfect in je tuin past.

Hartman in een notendop:

Kies je voor Hartman meubels, dan kun je uitgaan van de volgende kwaliteiten en garanties:

 • Focus op kwaliteit en design
 • Meer dan 50 jaar ervaring
 • Verkrijgbaar in meer dan 400 winkels
 • Makkelijk in onderhoud
 • Expert in alle gebieden van tuinmeubelen

Waarom tuinmeubels van hoge kwaliteit belangrijk zijn

Als het om tuinmeubelen gaat, is het belangrijk te investeren in stukken van hoge kwaliteit die jarenlang meegaan. Dit zorgt er niet alleen voor dat je vele seizoenen van je meubels kunt genieten, maar het helpt ook om afval te verminderen. Zo lever je dus niet alleen een bijdrage aan je eigen comfort, maar ook aan het milieu! Goedkope tuinmeubelen van lage kwaliteit belanden vaak al na een paar jaar van gebruik al op de vuilnisbelt, wat slecht is voor het milieu en je portemonnee.

Tuinmeubelen van hoge kwaliteit zijn veelal gemaakt van duurzaam materiaal dat bestand is tegen de elementen, en ze zijn ontworpen om vele jaren mee te gaan. Dit betekent dat je je meubels niet elk seizoen hoeft te vervangen, zoals vaak het geval is met goedkopere meubels. Veel mensen kiezen er toch maar al te vaak voor mindere kwaliteit tuinmeubels om op kosten te besparen, maar vergeten hierbij dat ze op de lange termijn veel meer geld uitgeven dan wanneer je zou investeren in een betere kwaliteit meubel.

Twee topmerken

Je leest het hierboven al: zowel Hartman als Garden Impressions zijn absolute toppers op gebied van tuinmeubelen waarbij kwaliteit, comfort én scherpe prijzen centraal staan. Welke van de twee je kiest hangt af dus vooral af van je eigen smaak en voorkeur. Dus, waar wacht je nog op? Begin met je zoektocht en vind de perfecte set voor je achtertuin!