Overdekt zitten in de tuin? Dat kan!

Vind jij het ook zo zonde dat je eigenlijk maar een paar maanden per jaar echt van je tuin kan genieten? Dat je, zodra het wat te fris wordt, niet meer lekker buiten kunt zitten? En dat je tijdens een zomers buitje snel naar binnen moet om te schuilen? Er zijn ook volop manieren te bedenken om overdekt te zitten in je tuin.

Geen last van regen en altijd voldoende schaduw

Zit jij in de zomer graag buiten? Dan zal er vast en zeker ook regelmatig een moment zijn waarop je wel even wat schaduw kan gebruiken. Zeker tijdens de warmste uren van de dag is het vol in de zon vaak nauwelijks vol te houden, en snak je naar een beetje schaduw.

Deze kun je natuurlijk op verschillende manieren creëren in je tuin. Een parasol opzetten is misschien wel de gemakkelijkste en minst ingrijpende. Ook een zonneluifel die aan je woning is bevestigd kan als je eronder gaat zitten als parasol dienen, en je de schaduw geven waar je naar zocht.

Wil je het liever wat structureren aanpakken, dan kan dat natuurlijk ook. Je kunt aan je woning een overkapping laten bouwen, bijvoorbeeld van hout, zodat je hier altijd beschut kunt zitten. Nadeel kan wel zijn dat je hierdoor in de winter minder zon binnenkrijgt, terwijl het dan juist wel zo prettig is. Wat steeds meer wordt gedaan, is het bouwen van een kapschuur. Dit is een flinke schuur, die je als schuur maar bijvoorbeeld ook als sauna kan gebruiken, met daaraan een flinke overkapping. Onder deze overkapping zit je in de zomer heerlijk in de schaduw, en kun je daarnaast ook nog eens schuilen bij een buitje. Een mooie toevoeging aan je tuin.

Helemaal beschut? Kies voor een tuinkamer

Houd je graag het hele jaar het buitengevoel vast, en zou je het liefst iedere dag in je tuin zitten? Dan is een tuinkamer misschien de beste optie. Dit is een echte kamer, dus een ruimte met een dak en muren, waarin je volledig beschut kan zitten. Ook als het regent, ook als het waait. Er wordt vaak veel glas gebruikt, zodat je het gevoel hebt dat je echt in je tuin zit, terwijl je je geen zorgen hoeft te maken om de weersinvloeden.

Een tuinkamer kan aan het huis vast worden gebouwd, maar ook op andere plekken in de tuin worden geplaatst. Zo creëer je waar je dat maar wilt een overdekte en beschutte zitplek, waar je het hele jaar door terechtkunt.