Raamdecoratie voor in je thuiskantoor

Niet alleen je huis verdient een mooie raamdecoratie, maar je kantoor mag er toch zeker ook wel goed uitzien? Er is helemaal niets mis mee, om je werkplek of vergaderruimte netjes aan te kleden..

Horizontale jaloezieën

Horizontale jaloezieën, oftewel “gewone” jaloezieën, is al jaren het gezicht van een zakelijk uiterlijk in een kantoor omgeving. Het is nou eenmaal een simpel maar erg effectief systeem, om de zon buiten te houden, daglicht binnen te krijgen en toch een dusdanige privacy kan creëren, waarbij niet iedereen jou kan zien zitten en jij niet afgeleid wordt door alles wat het kantoor voorbijkomt.

Als je het idee hebt, dat het kantoor erg kil wordt van deze jaloezieën, dan zou je ook kunnen kiezen voor een warme tint, of jaloezieën van hout. Het is tegenwoordig overigens ook mogelijk, om jaloezieën te krijgen met moderne prints. Het gaat zelf een stapje verder, want je kan je jaloezieën ook laten bedrukken met je bedrijfsnaam, logo, of gewoon een rustgevende foto. Als dat geen eyecatcher is, weten wij het ook niet meer.

Verticale jaloezieën

Oftewel lamelgordijnen. Sinds de komst van deze jaloezieën, is dit wel de meest gekozen raamdecoratie voor het kantoor. Dit systeem is makkelijk te bedienen om de zon buiten te houden, daglicht binnen te krijgen en toch een dusdanige privacy kan creëren, waarbij niet iedereen jou kan zien zitten. Hierdoor wordt je minder afgeleid door alles wat het kantoor voorbijkomt.

Vroeger waren de lamellen alleen van harde kunststof banen gemaakt, maar tegenwoordig zien ze in veel materialen en transparantie te krijgen.

Plissé gordijnen

Een vergaderruimte vergt toch wel een bepaalde vorm van concentratie. Omdat een Plissé in een top-down uitvoering, veel mogelijkheden biedt is het een raamdecoratie die in zowel een vergaderruimte als in een kantoor gehangen kan worden. Deze hebben de mogelijkheid om de decoratie van beneden naar boven omhoog te trekken. Op deze manier is er op ooghoogte geen afleiding, maar komt er wel voldoende daglicht naar binnen.

Voor de kantoorruimte kan gekozen worden voor een transparante of semi transparante stof, maar voor een vergaderruimte, kan ook worden gekozen voor een verduisterende stof.

Gordijnen

Natuurlijk is het afhankelijk om wat voor een bedrijf het gaat en daar moet de raamdecoratie wel bij passen. Sommige bedrijven willen een warme en een huiselijke sfeer creëren, omdat dit nou eenmaal bijdraagt aan het product dat er verkocht wordt. Kijk dan voor mooie gordijnstoffen die hierbij passen. Dat is prima te doen, met “gewone” gordijnen. Stoffen gordijnen kunnen een ruimte letterlijk en figuurlijk verwarmen en zal zeker bijdragen aan de uitstraling van je kantoor en product.