Richt je badkamer volledig in zoals je zelf wil

Een badkamer is misschien niet de centrale plaats van een woning, maar het is een ruimte die minstens even belangrijk is als een keuken of woonkamer. Het is een van de eerste ruimtes die je bezoekt na het opstaan en een van de laatste voor je gaat slapen, een plek waar je kan relaxen en een momentje voor jezelf kan nemen. Een badkamer is ook vaak niet erg groot, maar toch moet het alle comfort hebben die je nodig hebt. Daarom is het vaak puzzelen om de ruimte optimaal te benutten. Kleine accessoires kunnen ervoor zorgen dat de badkamer volledig naar je zin is.

Ga voor een spiegel 

Een spiegel is een accessoire dat niet mag ontbreken in een badkamer. Het is bijna noodzakelijk om er een te hebben tijdens het klaarmaken. Je kan kiezen tussen een gewone spiegel die je tegen de muur kan vastmaken of een spiegelkast. Een voordeel van een spiegelkast is dat je extra bergruimte hebt in je badkamer. Het is ideaal voor kleine spullen zoals tandpasta of tandenborstel. Een nadeel van een spiegelkast is dat het meer plaats in beslag neemt dan een gewone spiegel. Bij een gewone spiegel heb je dan weer het voordeel dat je daar veel verschillende vormen en maten hebt. De keuze bij een spiegelkast is vaak iets beperkter. 

Kies de juiste lavabokraan als final touch

Zoals hierboven al is gezegd, kunnen kleine accessoires vaak een badkamer volledig afmaken. Een lavabokraan is een van deze accessoires. Er zijn verschillende soorten lavabokranen waaruit je kan kiezen. Zo heb je een inbouw lavabokraan waarbij de kraan rechtstreeks uit de muur komt. Dit kan enkel als er leidingen in de muur aangebracht kunnen worden. Daarnaast heb je ook nog een verhoogde lavabokraan. Dit zijn kranen die iets hoger komen dan de standaardkraan en worden voornamelijk gebruikt bij waskommen. Deze hogere kranen zorgen ervoor dat je je handen kan wassen zonder dat je tegen de waskom zit. 

Als derde optie heb je natuurlijk ook nog de standaardkraan. Deze werkt ook perfect zonder te veel nieuwigheden. 

Ook de kleur en het materiaal van je nieuwe lavabokraan is van groot belang. Het meest gekozen materiaal is verchroomd messing. Dit materiaal is ideaal voor producten die veel worden blootgesteld aan vocht, wat in een badkamer wel het geval is. Dit materiaal wordt dan gecombineerd met bepaalde kleuren zoals goud of zwart. Andere soorten materialen is inox of roestvrij staal. Ook deze materialen zijn bestand tegen vocht en water. Op kwalitatief gebied is er weinig tot geen verschil in deze materialen, maar het prijskaartje is vaak wel erg verschillend.