Stoom je tuin klaar voor een gezellige herfst

De zomer is nog maar net van start gegaan, maar dat wil ook zeggen dat binnenkort de herfst weer voor de deur staat. De herfst is een heerlijk seizoen waarin de blaadjes mooi kleuren en de natuur zich klaarmaakt voor een winterslaap. Denk jij ook al aan pompoensoep, lange herfstwandelingen en veel gezelligheid? Voor de herfst eraan komt is het belangrijk dat je je tuin nog even klaarstoomt voor de koudere temperaturen. Met deze tips is die klus zo geklaard en geniet jij dit jaar van de herfst in jouw tuin. 

Opgeruimd staat netjes 

Om te beginnen berg je best al je tuinmeubels zoals een lounge, tuintafel, stoelen, een tuinhaard en dergelijke op in je tuinhuis. Als je geen tuinhuis of binnenruimte ter beschikking hebt, verzamel al je tuinmeubelen dan op een plaats en hang er een zeil over zodat ze beschut en afgeschermd staan. Maak het zeil dan wel goed vast zodat het niet gaat waaien bij slecht herfstweer. 

Snoeien en planten vervangen

De herfst is de ideale tijd om je tuin nieuw leven in te blazen met kleurrijke planten. Doe de zomerbloemen die zijn uitgebloeid weg en vervang ze door herfstbloeiers zoals chrysanten, asters en sedums. Deze planten staan prima in de koelere temperaturen. Zo blijft je tuin toch nog een beetje in bloei, ook al vallen binnenkort alle blaadjes van bomen en struiken. Snoei ook je vaste planten en struiken om ze gezond en compact te houden. Zo creëer je een schone en nette basis voor je herfsttuin.

Gezelligheid buiten

Op zonnige herfstdagen is het heerlijk om nog wat tijd door te brengen in de tuin vooraleer de koude winter voor de deur staat. Maak je tuin daarom gezellig en hang wat sfeerverlichting op, plaats een kachel, en nestel je gezellig rond het vuur. Met een kop warme chocomelk erbij is het pas helemaal genieten in jouw herfst tuin! Een leuke tip? Organiseer een herfstwandeling met vrienden waarbij jouw tuin het eindpunt is. Sluit de wandeling af met een gezellige herfstborrel in je tuin met soep of jenever. 

Plant voorjaarsbollen

Denk ook al eens vooruit en plant in de herfst voorjaarsbollen in je tuin. Tulpen, narcissen en krokussen zijn mooie bloemen die in het vroege voorjaar tot bloei komen. Zo geniet jij straks van een fleurig bloemenperkje in je tuin. Want zeg nu zelf, er is niets leuker dan de eerste tekenen van de lente in je tuin te zien groeien.