Tips voor de ultieme mancave

Met een mancave bedoelen we een plek waar mannen zich volop bezig kunnen houden met hun favoriete hobby of bezigheid. Het klassieke voorbeeld van een mancave heeft een flinke TV, bar en pooltafel afgewerkt in rustieke materialen en donkere kleuren. Als je van plan bent om eindelijk je eigen mancave te maken dan is het zeker handig om deze tips voor de ultieme mancave te lezen. Er zijn veel mogelijkheden voor het interieur en met het volgende advies wordt de ruimte een droom voor elke man.

Doe voldoende onderzoek

Neem de tijd om je te laten inspireren en kijk eens rond naar wat er mogelijk is. Denk na over de materialen en kleurcombinaties die je wil gebruiken voor je mancave. Wellicht komt je hele originele ideeën tegen waar je zelf nooit opgekomen was. Over het algemeen kiezen mannen eerder voor donkere kleuren. Hoewel dit zeker mooi staat kan het er wel voor zorgen dat de ruimte onnodig kleiner lijkt. Vandaar dat het handig is om donkere kleuren te combineren met lichte kleuren.

Investeer in een poker- of pooltafel

Het is leuk om vrienden te kunnen uitnodigen voor een gezellig avondje pokeren of poolen. Daarom is het een idee om een poker- of pooltafel te installeren in je mancave. Of wellicht houd je van sportweddenschappen, in dat geval is het leuk om een goede TV neer te zetten voor live wedden. Daarbij is het handig om één of meerdere computers te plaatsen zodat jij en je vrienden samen weddenschappen kunnen maken. Je kunt de ruimte helemaal afmaken met een bar inclusief koeling zodat je altijd een biertje koud hebt staan. Met deze inrichting wordt het gegarandeerd een genot om je in de mancave terug te trekken.

Maak het eigen

Jij zult uiteindelijk de meeste tijd doorbrengen in je mancave dus wees niet bang om het geheel volgens je eigen stijl in te richten. Houd er echter wel rekening mee dat er eenheid in het design is. Probeer materialen en kleuren op elkaar af te stemmen, dat zorgt voor meer rust.

Kies voor comfortabel

In eerste instantie is de mancave een ruimte waarin jij je kunt terugtrekken. Om deze reden is het extra belangrijk dat er comfortabele meubels staan. Besparen op de bank is daarom meestal geen goed idee aangezien deze veel gebruikt zal worden. Je kunt tevens een aantal kussens toevoegen en een mooi kleed voor op de grond doet ook wonderen. Als je graag films kijkt is het een mogelijkheid om ligstoelen of echte bioscoopstoelen aan te schaffen. Dit in combinatie met flinke flatscreen en een surround sound system maakt jouw mancave tot een heuse privé bioscoop.

Vergeet de geluidinstallatie niet

Een surround sound system is een mooie toevoeging aan je mancave. Met een stel goede speakers wordt het kijken van films, series en sportwedstrijden nog intenser. Daarnaast kun je de ruimte dan tevens gebruiken voor een feestje.

Houd niet vast aan een thema

Een mancave is een ruimte waar jij je kunt terugtrekken op verschillende momenten. Plak jezelf niet vast aan een thema maar maak liever een combinatie van de dingen die jou blij maken. De ene keer kun je het gebruiken voor het kijken van een sportwedstrijd met vrienden terwijl je het de andere keer kunt gebruiken om je voeten omhoog te doen en een drankje te drinken. Maar dat houdt niet in dat je natuurlijk geen thema mag aanhouden. Als je een groot sportliefhebber bent dan is het wel zo leuk om dat in het design terug te laten komen. Verder moet de ruimte functioneel zijn dus een grote tv en comfortabele sofa zijn een mooie toevoeging.