Vakantieparadijs in je eigen achtertuin

Vakanties in eigen land zijn ontzettend populair. Of zelfs helemaal niet op vakantie gegaan is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Waarom zou je weggaan als je ook in je eigen achtertuin kunt genieten van een vakantieparadijs? Lees met ons mee en ontdek vier verschillende tips waarom je dit jaar ook heerlijk thuis kunt blijven.

Staycation

Een populair woord voor deze beweging is staycation, letterlijk thuisblijfvakantie genoemd. In Nederland is deze beweging doorgebroken in 2020 dankzij de coronacrisis. Toen zaten we aan huis gekluisterd en kwamen we erachter hoe leuk onze eigen omgeving wel niet was. Een groot voordeel van een staycation is dat het erg rustgevend is. Geen stress voor een lange reis in de auto of op het vliegveld. Of bij terugkomst stapels met was die je moet wegwerken. Gewoon genieten van wat je hebt en de tijd om het thuis net iets mooier te maken. Zo gingen velen aan de slag in de tuin met een nieuw terras met vernieuwde tuinmeubels

Het opfrissen van je achtertuin

In je eigen tuin kun je heerlijk vakantie vieren. Schaf een aantal luxe tuinstoelen aan en het loungen kan beginnen. Voor dat fijne mediterrane gevoel ga je aan de slag met veel bloeiende hangplanten in warme kleuren. Geel, oranje en rood geven al snel je tuin een tropisch tintje. Ook exotische planten en een gezellig vloerkleed helpen daarbij. Zo fris je je achtertuin eenvoudig op naar een privé vakantieparadijsje. 

Culinair genieten

Naast het fijne relaxen dat je op vakantie kunt doen, is het ook vaak culinair genieten geblazen. Dit is ook thuis goed mogelijk. Erg leuk is om bijvoorbeeld één week lang te eten volgens een bepaalde keuken. Ben je gek op Kreta of Rhodos? Ga dan aan de slag met de Griekse keuken. De ene avond kook je moussaka, de volgende dag ligt er souvlaki op de barbecue en sluit vervolgens de week lekker af met een bestelling bij de plaatselijke Griek. Op deze manier worden nog meer zintuigen geprikkeld om dat vakantiegevoel te krijgen. 

Dobberen op het water

Afhankelijk van waar je woont, zou je het strand kunnen bezoeken. Maar je kunt ook het water dichter bij huis opzoeken. Op vakantie huren we regelmatig een bootje om de omgeving te ontdekken. Maar heb je dat wel eens bij de rivier die door jouw dorp of stad stroomt gedaan? Zo zie je je eigen omgeving eens vanuit een ander perspectief en ontdek je misschien nog verstopte natuur die je anders niet ontdekt zou hebben.