Verzorging van kamerplanten

Heb jij nog geen kamerplanten in huis staan door het idee dat je geen groene vingers hebt? Kamerplanten kunnen een ruimte veel sfeer geven, ze zorgen er niet alleen voor dat een ruimte er gezellig uitziet, maar het zorgt ook voor een beter klimaat in huis. Er zijn zelfs planten die de luchtvochtigheid in huis regelen of zorgen voor een betere concentratie. Zo zorgen kamerplanten ervoor dat de ruimte wordt gevuld met lucht en zetten de koolstofdioxide om in zuurstof. Kamerplanten bestellen kun je ook online doen, waardoor je dus altijd gezellig groen in huis hebt. Ook zorgen de planten voor een beter klimaat binnenshuis. Wel is het van belang dat je ze goed verzorgt. Aan een dode plant heb je immers niks.

Een goede verzorging

Goede verzorging van planten is het enige wat kamerplanten nodig hebben om lang te kunnen blijven leven. Helaas is er geen eenduidige manier voor verzorging. Elke plant heeft weer een andere verzorging nodig. Waar de ene plant opbloeit van zonlicht, heeft de andere plant juist schaduw nodig om te kunnen bloeien. Ook is de mate van water en voeding geven van groot belang. Het gaat vaak fout als mensen planten te weinig of juist te veel water of voeding geven. Zo heeft een cactus heel weinig water nodig. Niets voor niets leven die planten in het echt in de woestijn. Terwijl een andere plant zoals de woudreus weer veel water nodig hebt. Het is soms lastig om te weten wat de beste verzorging is voor je kamerplanten. Gelukkig staat bij de meeste planten erbij wat voor verzorging die nodig heeft en op welke plek je hem het best kunt plaatsen. Ook kun je natuurlijk online googlen naar de planten die bij jou in huis staan, zo vindt je informatie over of je hem wel of niet in het zonlicht moet plaatsen en welke voeding hij nodig heeft. Heb je niet zo groene vingers? Er zijn gelukkig ook veel kamerplanten die nauwelijks tot geen verzorging nodig hebben.

Soorten kamerplanten

Er zijn veel verschillende kamerplanten voor in huis. Ben je op zoek naar een plant die weinig verzorging nodig heeft? Denk dan eens aan de krulvaren. Deze plant heeft weinig zorg nodig en heeft daarnaast ook een rustige uitstraling. Een bijkomend voordeel is dat deze plant ook de lucht schoon houdt en zuivert. Een andere plant die niet snel doodgaat is de Sansevieria. Het is een bijna onverwoestbare plant en heeft nog eens een bijzondere vorm. Een andere blikvanger als kamerplant is de Calathea. Het is een plant die namelijk kleurige en bonte bladeren heeft. Nu denk je misschien dat is niet zo heel bijzonder, wacht dan toch ‘s nachts. Elke nacht worden de bladeren van de plant namelijk gesloten en morgens opent de plant zicht weer. Wil je dit meemaken, plaats hem dan vooral in het licht. Ook is het een luchtzuiverende plant, die zorgt voor een goed klimaat. Zo heb je twee- in een.

Kamerplanten bestellen

Er is een groot aanbod van verschillende planten. Van cactussen, palmen tot grote groene kamerplanten. Je kunt kiezen voor een kleine varen of een mooie plant met veel groen. Wat je ook kiest, groen in huis is niet alleen gezellig, maar ook goed voor het klimaat. Je kan op de website gemakkelijk zoeken in de categorieën en zo de plant uitzoeken die mooi staat bij jou in huis. Ga dus nu je planten bestellen en maak van je huis een groene jungle.