Waarom kiezen voor een eiken eettafel?

Een typische Scandinavische eettafel. Een eettafel licht van kleur, met een soort gouden gloed en een eettafel met een rechte nerf. Weinig knoesten en zwaarder dan ander hout. Het gaat om een prachtige eiken eettafel die perfect zou kunnen staan in jouw woonkamer of in jouw eetkamer of waar je de eiken eettafel ook maar wil hebben staan.

Een eiken eettafel is gemakkelijk te krijgen, maar misschien een beetje aan de dure kant. Dat kan dus vervelend zijn wanneer je aan een budget bent gebonden, maar dit artikel verder en komt erachter waarom jij moet kiezen voor een eiken eettafel. 

Wat is eikenhout eigenlijk?

Eikenhout is afkomstig van de eikenboom. Het is een harde houtsoort, wat betekent dat het hout op zichzelf al heel sterk is. Eikenhout heeft een fijne en mooie houtstructuur met een vlamtekening. Gezien het feit dat eikenhout gemakkelijk te bewerken is, is eikenhout een van de bekendste houtsoorten hier in Nederland.

Eikenhout staat ook wel bekend om haar robuustheid en kan wel tegen een stootje of twee. Hierdoor is eikenhout ook een duurzaam product en kan al gauw zo’n 25 jaar mee. Perfect wanneer je graag wil bijdragen aan het verduurzamen van de wereld en een stukje duurzamer wil gaan leven.

Past in elk interieur

Een eiken eettafel heeft een huiselijke stijl. Hierdoor is een eiken eettafel dus perfect voor elk huis, voor elk interieur en voor elke smaak. Je kunt zelf de stijl van jouw eiken eettafel gemakkelijk veranderen.

Zo krijg je snel natuurlijke gevoelens bij een eiken eettafel door het hout dat wordt gebruikt, maar je kunt er ook al gauw een industriële stijl aan geven. Dit doe je gemakkelijk door gebruik te maken van een metalen onderstel.

Indien een industriële stijl niet is wat jij wilt, dan kun je er ook een landelijke stijl van maken. Dit doe je gemakkelijk door een houten onderstel toe te voegen.

Een eiken eettafel is uniek 

Wanneer je jouw huis aan het inrichten bent, dan wil je natuurlijk een zo’n uniek mogelijk huis hebben. Een huis dat niemand anders heeft. Een eettafel die niemand anders heeft. Een mooie eettafel die dient als prachtig centraal stuk in jouw woonkamer of in jouw eetkamer. Met een eiken eettafel kun je dat gemakkelijk bereiken.

Hoewel veel mensen een eiken eettafel in huis hebben, is geen enkele tafel exact hetzelfde. Dit komt doordat eikenhout een karakteristieke houtsoort is. Dit betekent dus ook dat elke tafelblad anders is en er dus nooit sprake kan zijn van dezelfde tafel, waardoor jij dus een uniek stuk in huis hebt.

Makkelijk in de onderhoud

Het onderhouden van je huis kan een hele opgave zijn. Een eiken eettafel maakt het wat makkelijker voor je, want een eiken eettafel is makkelijk te onderhouden. Doordat eikenhout erg hard is, zal de eiken eettafel niet zo snel slijten en is het minder gevoelig voor eventuele schade.

Daarnaast komen er ook niet veel vlekken op de eiken eettafel doordat het eikenhout zo sterk is. Sterk materiaal zorgt immers ook voor sterke kwaliteit. Wanneer je dus op zoek bent naar een eettafel die je niet veel hoeft te onderhouden en niet snel zou slijten, dan ben je dus op zoek naar een eiken eettafel.