Waarom kiezen we steeds vaker voor kunststof gevelbekleding?

Ons huis is voor velen ons meest kostbare bezit. Daar komen we thuis na ons werk, voelen we ons fijn en groeien onze kinderen op. Het onderhoud van ons huis is vaak gericht op de binnenkant, onze persoonlijke leefomgeving. Een mooie inrichting, een keuken van alle gemakken voorzien en een moderne badkamer. Maar de buitenkant is ook belangrijk. De buitenzijde van je woning heeft namelijk veel te verduren. Het staat het gehele jaar door bloot aan de weersinvloeden die we hier in Nederland kennen, zoals regen, hagel, sneeuw en wind. Daarom is het raadzaam je gevel goed te onderhouden of te kiezen voor renovatie. Dit is vaak niet snel iets wat we meenemen in ons idee van onderhoud aan je eigen woning. 

Een geheel nieuwe uitstraling

We denken bij het aanbrengen van gevelbekleding vaak  aan een betere isolatie van de woning, maar steeds meer wordt er voor nieuwe gevelbekleding gekozen om een moderne of natuurlijke uitstraling te geven aan je huis. Ook kan het een oude gevel op een snelle manier een geheel nieuwe en frisse look geven. Doordat je de kunststof panelen in elke kleur kunt bestellen heb je altijd direct de gewenste kleur met een eigen uitstraling van jouw woning en kun je er zelfs voor kiezen de kleur van ramen of deuren terug te laten komen in de gevel zodat je een mooie uniforme uitstraling krijgt.

Steeds vaker wordt er gekozen voor kunststof

Gevelbekleding is in heel veel verschillende materialen verkrijgbaar. Vanuit het duurzaamheidsaspect, maar ook vanwege de vele verschillende looks en mogelijkheden wordt er steeds vaker gekozen voor de optie van kunststof gevelbekleding. Kunststof gevelbekleding biedt namelijk naast een mooie uitstraling nog vele andere voordelen, waarbij het minimale onderhoud vaak als het grootste voordeel wordt gezien. Je kunt je kunststof gevelbekleding namelijk simpelweg schoonmaken met een sopje en een doekje. Dit is vaak al voldoende. Vergeleken met houten gevelbekleding dat eens in de zoveel jaren opnieuw geschilderd dient te worden, scheelt dit enorm in tijd, maar ook zeker in kosten. Kunststof panelen zijn goed bestand tegen vocht en zullen niet kromtrekken, verkleuren, rotten of schimmelen. Kunststof is dan ook vele malen beter weerbestendig dan de traditionele houten gevelbekleding. Ook is het gebruik van kunststof panelen een duurzame optie. Dit dankzij de lange levensduur en recyclebaarheid van het materiaal.  

De mogelijkheden zijn heel divers

Naast het verwerken van kunststof in de gevel van je woning zijn er ook andere mogelijkheden en voordelen van kunststof, zowel binnenin je woning als aan de buitenzijde. Zo kunnen zogenaamde kunststof profielen heel goed gebruikt worden voor randjes, naden, aansluitingen, maar ook om overgangen en hoeken mooi strak af te werken. De toepassingsmogelijkheden voor het gebruik van kunststof profielen zijn heel divers. Het is gemakkelijk te zelf te monteren en te bevestigen met verschillende bevestigingsmaterialen. Zowel kunststof gevelbekleding als het gebruik van kunststof panelen en profielen bieden met alle voordelen een duurder, maar zeker een zeer aantrekkelijk alternatief voor de traditionele bouwmaterialen.