Wegdromen van een nieuw interieur

Wie dankzij de interieurbladen al wegdroomt van een nieuwe look voor zijn woning, kan soms wel eens het noorden verliezen. De vele trends slaan je om de oren maar het is net die unieke combinatie die het tot jouw interieur maakt. Daarom is het belangrijk dat je de trends zoekt die bij je passen en ze vervolgens optimaal combineert. Een overzicht.

Van nul 

Eigenlijk moet je bij het inrichten van je woning beginnen met een witte canvas. Dat betekent dat je alle interieurspullen uit de ruimte moet verwijderen. Alleen zo krijg je opnieuw een ruimte die je naar hartenlust kunt aankleden. Het vraagt natuurlijk een bijzondere inspanning om alles weg te krijgen. Een groot deel kun je bijvoorbeeld tweedehands aan de man brengen, een ander deel dat je niet meer kwijt kunt, kun je wegschenken aan vrienden, familie of een kringwinkel. De spulletjes die je overhoudt, zet je bij elkaar en deze mogen, in een later stadium van de verbouwing, weer boven water komen bij de inrichting.

Radicale vernieuwing 

Het klinkt wat hard en direct maar het is belangrijk om bij een nieuwe inrichting echt van nul te beginnen. Heb je nog een houten deur die toegang geeft tot je woonkamer en niet meer past in het geheel? Ontmantel ze en kies voor een gietijzeren deur die dankzij de slanke profielen jouw interieur meteen een boost geeft. De mogelijkheden zijn vandaag trouwens eindeloos, van schuifdeuren over vaste panelen tot de klassieke draaideuren maar dan met een moderne look.

Kiezen is (niet altijd) verliezen

Een moderne woning moet er qua interieur niet alleen leuk uitzien maar moet bovendien over het nodige comfort beschikken. Kies je voor een nieuwe verwarmingsinstallatie bij je verbouwing? Overweeg dan vloerverwarming. Uiteraard zal dit heel wat extra kosten en werken met zich meebrengen maar je krijgt er warmtecomfort voor terug. 

Denk je dat je interieurplannen in het gedrang komen door bijvoorbeeld het leggen van vloerverwarming? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een pivot deur in glas die dankzij een ingewerkt pompsysteem niet meer in de vloer moet worden geboord. Je hoeft dus zeker niet in te boeten op een modern interieur.

Eén plus één kan vandaag ook gewoon drie zijn. Er zijn zovele mogelijkheden en bovendien kun je met maatwerk heel wat interieurdromen in vervulling laten gaan. Verken alle mogelijkheden en laat je goed informeren voor je van start gaat, zodat je het droominterieur kunt creëren waar je al jaren van droomt!