Welke type schuttingen bestaan er eigenlijk?

Je buren zijn gezellig, maar ze hoeven niet alles van jou te zien. Je bent op zoek naar een nieuwe schutting, maar weet niet welk type het beste bij jou en je woning past. Wij zetten daarom de beste schuttingen voor je op een rij. 

Een schutting is praktisch, maar moet er ook mooi uitzien. Wanneer jij tijd doorbrengt in de tuin moet je er immers de hele tijd naar kijken. Maar met zoveel schuttingen om uit te kiezen, snappen we dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. We verzamelen dan ook alle type schuttingen die er zijn zodat jij nog makkelijker een keuze kunt maken. 

Houten schutting

Dit type is een absolute klassieker. Jarenlang werden alle schuttingen van hout vervaardigd, en dit is nog steeds een populair materiaal voor in de tuin. Door de natuurlijke uitstraling staat hij prachtig tussen de planten en  uit je tuin. Het is belangrijk dat je van tevoren wel weet dat dit type wel enig onderhoud vereist. Afhankelijk van welk houtsoort je kiest, moet je de schutting om de zoveel tijd lakken of beitsen. Daarnaast bestaat er ook een kans dat je last krijgt van groene aanslag op het hout. 

Betonschutting 

Wil je voor een wat modernere look gaan? Dan is een betonschutting misschien iets voor jou. Dit type is verkrijgbaar in enorm veel kleuren en vormen en je kunt zelfs de textuur van de schutting aanpassen naar jouw wensen. Het fijne aan deze omheining is dat hij hele erg sterk is. Door de stevigheid van het materiaal hoef jij je geen zorgen te maken om een windhoos of andere storm die over je tuin raast. 

Hout-betonschutting 

De natuurlijke uitstraling van hout in combinatie met de stevigheid van beton: dat is een droomcombinatie! De steunpalen en het onderstel zijn van beton, de rest is van het natuurlijke hout. De schutting gaat zo langer mee en heeft toch de rustgevende uitstraling die je zo mooi vindt. Let wel: ook bij dit type vraagt het hout wel om wat onderhoud. 

Schutting met gaas 

Deze sterke en transparante omheining wordt steeds populairder. En dat is ook niet gek, want het is eenvoudig te plaatsen en het is vervaardigd van erg sterk materiaal. Dit type schutting wordt vaak gekozen om het vervolgens te bekleden met klimplanten voor een echte romantische uitstraling. Ook fijn: de schutting hoeft niet onderhouden te worden en is verkrijgbaar in meerdere kleuren. Het nadeel is dat de schutting een minder natuurlijke look and feel heeft dan de houten variant. En wanneer je geen klimplanten gebruikt, biedt deze schutting ook niet veel privacy. 

Bamboeschutting 

Met dit type schutting creëer je een tuin waarin je helemaal tot rust kunt komen. Bamboe geeft je het kalme gevoel dat je krijgt in de Oosterse oorden. Het fijne aan dit natuurlijke materiaal is dat het hartstikke duurzaam is. Met een bamboeschutting je in de tuin kun jij je helemaal terugtrekken na een lange werkdag. Eén nadeel: door de kans op aanslag, moet je de schutting wel onderhouden.