Welke vloer past bij jouw huis?

Wil je je huis graag een nieuwe look geven zonder erg grote verbouwingen? Dan moet je een nieuwe vloer leggen! Met een nieuwe vloer krijgt je huis namelijk onmiddellijk een totaal andere uitstraling. Of je nu voor tegels, parket of laminaat gaat, ze hebben allemaal hun voor- en nadelen. Op zoek naar inspiratie voor wat het beste bij jouw huis past? Dan ben je hier aan het juiste adres!  

Tegels 

Ben jij een tegel fan? Goed nieuws, want dan heb je eigenlijk nog altijd ontzettend veel keuze. Veel hangt af van de specifieke ruimte waar je voor kiest. Wil je de badkamer betegelen, maar is dit een kleine ruimte? Dan ga je best voor kleine tegels, want dan laat je de ruimte groter lijken. Nog een tip: plaats de tegels in de lengte van de ruimte, dat zorgt voor een groter effect. Ook de ondergrond speelt mee in je keuze. Tegels op OSB platen is bijvoorbeeld wel een uitdaging, maar met de juiste technieken kom je toch ook tot een professioneel resultaat. 

Doe-het-zelver 

Ben jij een handige Harry en ben je dan ook van plan om zelf je nieuwe vloer te leggen? Dan speelt dat aspect ook een belangrijke rol bij je keuze. Laminaat is bijvoorbeeld een eerder goedkope optie en relatief eenvoudig in elkaar te klikken. Maar ook een tegelvloer zou geen probleem mogen vormen voor handige doe-het-zelvers. Met een nivelleersysteem waarbij je tegel clips gebruikt, slaag je er ongetwijfeld in om tot een mooi en professioneel resultaat te komen. 

Tijdloze uitstraling 

Wie voor een tijdloze en duurzame optie wil gaan, moet voor parket gaan. Een plankenvloer geeft onmiddellijk een warme uitstraling aan je huis, terwijl tegels soms wat koeler kunnen overkomen. Het nadeel aan parket is dat het iets duurder is én ook wel teer is voor vlekken. Vergeet daarom zeker niet om ook te investeren in een goede vernislaag. Op die manier kan je parket erg lang meegaan. Bovendien krijgen houten planken in de loop van de jaren alleen maar meer charme. 

Industriële look 

Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gekozen voor gietvloeren. Terwijl dat vroeger vooral voor bedrijven of sporthallen werd gebruikt, komt die keuze nu ook vaak terug bij particulieren die houden van een industriële look. Zoals de naam het zegt, wordt de vloer gegoten. Je kan kiezen uit PU, epoxy of zelfs beton. Het voordeel van gietvloeren is dat ze heel snel gelegd kunnen worden én bovendien erg gebruiksvriendelijk en hygiënisch zijn.