4 redenen waarom je nú je woning moet verzekering

Het kopen van een huis is voor de meeste mensen de grootste investering die ze ooit zullen maken. Je huis is je kasteel. Het is een veilige plek waar je kunt ontspannen en herinneringen kunt maken met vrienden en familie. Maar het is dus ook een van je grootste investeringen. Daarom is het belangrijk om je eigendommen te beschermen met verschillende verzekeringen.

Volgens recente cijfers heeft meer dan 90 procent van alle eigenaren van onroerend goed hun huizen met op zijn minst enige verzekering beveiligd. Dat getal lijkt hoog, maar in feite betekent dit dat ontzettend veel huizen nog steeds onverzekerd zijn en de eigenaren grote risico’s lopen op financiële verliezen bij schade of andere tragische gebeurtenissen. Dit is waarom een ​​verzekering voor huiseigenaren essentieel is:

1) Het beschermt je huis en andere eigendommen

Zelfs de meest elementaire inboedelverzekering of opstalverzekering voor huiseigenaren beschermt je eigendom tegen een verscheidenheid aan potentiële gevaren, waaronder brand, vandalisme, zwaar weer (tornado’s, orkanen, harde wind, hagel) en meer. Ongeacht de omvang van de schade of vernietiging, je polis kan helpen bij het betalen van reparatie en vervanging, waardoor je geld bespaart in het geval van ongeplande omstandigheden.

Sterker nog, als je huis onbewoonbaar wordt geacht na een rampzalige gebeurtenis, kan een aanvullende dekking voor kosten van levensonderhoud (standaard in de meeste polissen) helpen bij het betalen van tijdelijke kosten van levensonderhoud terwijl je eigendom wordt gerepareerd of terwijl je op zoek bent naar alternatieve vormen van onderdak. Sommige polissen bieden ook vergoedingen of betaalde vervangingskosten van persoonlijke bezittingen zoals meubels, apparaten, kleding en meer.

2) Het beschermt je aansprakelijkheid en omvat essentiële vergoedingen

Sommige polissen voor huiseigenaren dekken meer dan alleen structurele problemen, maar kunnen u ook beschermen in het geval van een rechtszaak als gevolg van letsel aan uw eigendom. Als een kind uit de buurt bijvoorbeeld besluit een ongenode duik te nemen in je zwembad in de achtertuin en vervolgens gewond raakt wanneer ze per ongeluk op het dek uitglijden, dan kun je wettelijk verantwoordelijk worden gehouden. Een aansprakelijkheidsverzekering als onderdeel van je inboedelverzekering kan helpen bij het betalen van noodzakelijke medische rekeningen, juridische kosten en zelfs gederfde lonen.

3) Het is noodzakelijk voor je hypotheek

Terwijl bovenstaande vooral dingen zijn om zelf rekening mee te houden, kan het hebben van een inboedelverzekering of opstalverzekering ook een vereiste zijn van je hypotheekverstrekker. Hoewel het geen vereiste van de staat is, eisen tegenwoordig meer geldschieters dat huiseigenaren een bewijs van verzekering overleggen. Dat komt omdat het je eigendommen beschermt tegen schade veroorzaakt door zwaar weer, brand en zelfs vandalisme.

Als je geen verzekering afsluit, kan de hypotheker of geldschieter in sommige gevallen een polis op jouw naam kopen en de kosten optellen bij je maandelijkse betalingen. Kredietverstrekkers zoeken meestal niet naar de beste deals (en willen zelf ook wat verdienen), dus in dit geval betaal je waarschijnlijk een stuk meer dan wanneer je zelf een verzekering af zou sluiten. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn verzekeringen voor huiseigenaren zeer betaalbaar.

4) Je hebt tal van opties

Hadden we al gezegd dat een verzekering niet duur is? Daarnaast zijn de verzekeringen aanwezig in verschillende soorten en maten. Het is daarom goed om verschillende partijen te bekijken en hun voorwaarden naast elkaar te leggen. Een opstalverzekering vergelijken is dus een goed idee. Ga je daarnaast enkel voor een inboedelverzekering, waarmee je de spullen in en om je woning verzekert, of ga je ook voor een opstalverzekering, waarbij je als het ware ‘de stenen van je huis’ verzekert? Kortom: genoeg om over na te denken!