Buitenleven: tips voor het betrekken van je tuin bij je huis

Buitenleven is een lifestyle. Het is een manier van leven waarbij je optimaal geniet van je tuin en je buitenruimte. Een tuin is veel meer dan alleen een plek om te planten en bloemen te zetten. Het is een verlengstuk van je huis en je leven. In deze blog geven we 4 tips voor het betrekken van je tuin bij je huis.

1. Maak je tuin sfeervol

Een sfeervolle tuin is een tuin waar je je thuis voelt. Je kunt je tuin sfeervol maken door middel van verlichting, tuinmeubelen, kussens, planten en bloemen. Kies voor een verlichting die sfeervol is, maar ook functioneel. Tuinmeubelen kun je kiezen in allerlei soorten en maten. Kies tuinmeubelen die bij je stijl en smaak passen. Een tip van ons: kijk eens naar een Van der Garde tuinset. Zij hebben voldoende keus en er zit vast iets tussen dat bij jouw smaak past. Sierkussentjes maken je tuinmeubelen nog comfortabeler en geven je tuin sfeer. Ook planten en bloemen zijn belangrijk voor de sfeer en het uiterlijk van je tuin. Kies bloemen en planten die je mooi vindt en die bij je tuin passen (en zorg dat je alles goed onderhoudt). 

2. Maak je tuin praktisch

Maak je tuin praktisch door deze in te richten met alles wat je nodig hebt. Zorg dat je tuinmeubelen comfortabel zijn en kies voor een tuintafel waar je aan kunt eten. Kies ook voor een parasol, zodat je in de zomer altijd in de schaduw kunt zitten. Als je tuin klein is, kun je overwegen om een iets compactere tuinset aan te schaffen, zodat je toch nog lekker kunt zitten en genieten. Een andere tip: denk aan verlichting, zodat je ook ’s avonds nog kunt buiten zitten. Ook is het handig om voldoende licht te hebben zodat je niet over dingen kunt struikelen of vallen. 

3. Maak je tuin een verlengstuk van je huis

Een tuin is een verlengstuk van je huis. Je kunt je tuin gebruiken om lekker in te ontspannen, maar je kunt er ook feestjes in geven en er barbecueën. Een tuin is een plek waar je met je vrienden en familie kunt genieten van het buitenleven. Zorg dat je tuin ook aansluit bij de rest van je huis. Kies dezelfde stijl en kleuren voor je tuin als voor je huis. Op die manier is alles één geheel en is je tuin een verlengstuk van je huis.

4. Zorg voor onderhoud

Als je tuin aansluit bij je huis en je leven, is het belangrijk dat je deze ook goed onderhoudt. Zorg dat je tuinmeubelen schoon zijn en geef je tuinplanten water. Zorg ook dat er geen onkruid in je tuin groeit. Een tuin met onkruid ziet er niet netjes uit en dat maakt het in de tuin zitten een stuk minder prettig. Je kunt onkruid eenvoudig verwijderen met een onkruidverdelger. Gebruik deze wel volgens de aanwijzingen op de verpakking, zodat je tuin niet beschadigd raakt.