Creëer het ideale interieur voor intimiteit

Kinderspeelgoed, een felle keukenlamp en de tv waar kinderprogramma’s maar op blijven doorgaan: het is niet de ideale omgeving voor wat intimiteit en connectie tussen partners. Hoe creëer je in je huis dus wel een fijne omgeving voor wat rust, samenzijn en intimiteit?

Sfeervol licht

Het is een tip die elke architect kent, maar ook echt werkt: kies voor sfeervol licht. Denk aan lampen met dimbaar of warm licht en extra staanlampen in de woonkamer wanneer de spots niet aan hoeven. Kijk rond in je huis, slaapkamer of zelfs badkamer en haal onflatterend, te blauw of fel licht weg. Licht in je huis bepaalt de gehele sfeer en is o zo belangrijk. Woon je in een huurappartement? Los het dan op door bepaalde lampen uit te laten en staande lampen, bureaulampen of kaarsjes te plaatsen om sfeervolle hoekjes te creëren.

De slaapkamer: oase van passie en rust

De slaapkamer moet een ruimte zijn waar je tot rust komt, intiem kan zijn en connectie kan leggen met je partner. Het is niet de plek waar je computer staat, bakken speelgoed liggen, vuile kleren rondslingeren en de krant van 4 weken geleden stof verzamelt. Wanneer je geen plaats hebt in je woning om aparte ruimtes zoals een werkruimte en speelruimte te creëren, kan je deze zaken wegwerken door ingebouwde kasten of gordijnen slim te gebruiken. IKEA is bijvoorbeeld zo’n meester van multifunctionele ruimtes, dus blader zeker eens door die voorbeelden voor wat inspiratie. Privacy en zo weinig mogelijk afleiding is nu eenmaal essentieel als je wil genieten van intimiteit en een goed seksleven. Houd je sex speeltjes dus in een aparte kast waar de kinderen of huisgenoten niet in hoeven, en bestel je speeltjes ook gewoon online zoals bij Pabo online. Ze worden geleverd in discrete verpakking zodat je gezinsleden niet kunnen raden van waar het komt, perfect dus, toch? En dan kan jij je in je oase van rust en intimiteit ‘s avonds terugtrekken.

Geniet van heerlijk zachte stoffen

Wist je dat zijden lakens de nieuwe trend zijn? Het is een luxueuze stof die goed is voor je haar en huid omdat er minder wrijving is, en het is een natuurlijke stof die ademt. Zo’n extra zacht gevoel, zorgt voor extra intimiteit en het is toch gewoon sexy, niet? Trek je zijden babydoll kleedje aan en kruip in je zijden lakens. En geniet van momenten van intimiteit.

Hoe creëer jij een intiem interieur?